Bekendtgørelse om anvendelse af naturgasforsyningsnettet og planer for det fremtidige behov for transmissionskapacitet I medfør af § 10 a, § 11, stk. 2, § 12, stk. 3, § 12 a, stk. 3, § 23, stk. 3, § 45 a, stk. 4, § 52 og § 54 i lov om naturgasforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 287 af 20. april 2005, i medfør af § 78, stk. 3, i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 286 af 20. april 2005 samt i medfør af § 21 i lov om Energinet Danmark, fastsættes: Kapitel 1 Generelle bestemmelser § 1. Bekendtgørel sen finder anvendelse på transmissions -, distributions-, lager og LNG- selskaberselskaber samt brugere af naturgastransmissionsnettet. § 2. Transmissionsselskaber skal videregive oplysninger til andre danske og udenlandske trans- missionsselskaber i det omfang, det er nødvendigt for samarbe jdet mellem disse eller varetagelsen af det modtagende transmissionsselskabs opgaver. Stk. 2. Pligten til at videregive oplysninger, som nævnt i stk. 1, gælder kun i det omfang, det mo d- tagende transmissionsselskab er underlagt tilsvarende regler om videregivelse af oplysninger. Stk. 3. Distributions-, lager- og LNG-selskaber samt brugere af transmissionsnettet skal videregive oplysninger til transmissionsselskaberne i det omfang, det er nødvendigt for transmissionsselsk a- bernes udarbejdelse af forskrifter og planlægning, jf. kapitel 3 og 4, samt transmissionsselsk  abernes pligt til at offentliggøre inform ationer, jf. § 3. § 3. Transmissionsselskaber skal offentliggøre informationer indenfor selskabernes ansvarsomr å- de, der kan have betydning for prisdannelsen på naturgasmarkedet. Stk. 2. De i stk. 1 nævnte informationer skal være tilgængelige for alle brugere og potentielle br u- gere af naturgasforsyningssystemet. Kapitel 2 Anvendelse af transmissionsnettet § 4. Parter, som har ret til reservation af transmissionskapacitet, skal medvirke til, at transmissi- onskapaciteten udnyttes fuldt ud. Stk. 2. De i stk. 1 nævnte parter samt brugere af naturgasforsyningssystemet skal efter forskri  fter fastsat af transmissionsselskabet i medfør af  § 5, stk. 1, anmelde planer for udnyttelse af transmissi- onskapaciteten til transmissionsselskabet, således at transmissionsselskabet efterfølgende har m  u- lighed for at tilbyde uudnyttet og ledig kapacitet til anden side. § 5. Transmissionsselskaberne skal efter drøftelse med distributions -, lager- og LNG-selskaber samt andre relevante markedsaktører udarbejde forskrifter for benyttelsen af naturgasforsyningss y- stemet, som er nødvendige for, at transmissionsselskaberne kan varetage deres opgaver. Forskrifte r- ne skal indeholde fø lgende: 1)    Forskrifter for adgang til og benyttelse af naturgasforsyningssystemet (Regler for Gastransport). 2)    Forskrifter for aktørernes forpligtelser, som sætter transmissionsselskabet i stand til at opretho   l- de den tekniske kvalitet og balance inden for det sammenhængende naturgasforsyningssystem.
Stk. 3. De forskrifter, som fastsættes i medfør af stk. 1, skal være tilgængelige for brugere og p o- tentielle brugere af naturgasforsyningssystemet. Forskrifterne skal anmeldes til Energitilsynet. Stk. 4. Klager over forskrifter, som fastsættes efter stk. 1, kan indbringes for Energitilsynet. Ene  r- gitilsynet kan give pålæg om ændring af forskrifterne. § 6. Transmissionsselskaberne skal efter drøftelse med distributions -, lager- og LNG-selskaber samt andre relevante markedsaktører udarbejde en fælles måleforskrift til såvel afregnings - som systemdriftsformål, som er nødvendig for varetagelsen af transmissionsselskabernes opgaver. Mål   e- forskriften skal indeholde krav til transmissions-, distributions-, lager- og LNG-selskabernes måli n- ger af forbrug og naturgasudveksling, herunder krav til 1)    Omfanget af de målinger som selskaberne skal foretage, herunder i hvilken grad naturgasfo r- brug skal måles. 2)    Nøjagtigheden af de enkelte målinger. 3)    Formidling af målinger til berørte parter, herunder inden for hvilke tidsfrister målingerne skal videreformidles. Stk. 2. De forskrifter, som fastsættes i medfør af stk. 1, skal være tilgængelige for brugere og p o- tentielle brugere af naturgasforsyningssystemet. Forskrifterne skal anmeldes til Energitilsynet. Stk. 3. Klager over forskrifter, som fastsættes efter stk. 1, kan indbringes for Energitilsynet. Ene  r- gitilsynet kan give pålæg om ændring af forskrifterne. Kapitel 4 Planlægning og sikring af den nødvendige k   apacitet § 7. Transmissionsselskaberne skal gennemføre en sammenhængende, helhedsorienteret planlæ g- ning, som kan danne grundlag for en vurdering af de aktuelle og fremtidige markedsforhold og for- syningssikkerheden samt vurdering af behovet for etablering af nye transmissionsnet samt æ  ndring og sløjfning af eksisterende transmissionsnet. Stk. 2. Planlægningen udføres med en tidshorisont på mindst 10 år og kan belyse alternative u d- viklingsforløb. Stk. 3.Planlægningen udmøntes i en eller flere årlige planer s om indsendes til Energistyrelsen. Stk. 4. Transmissionsselskaberne offentliggør planerne og stiller dem til rådighed for brugerne af nettet. § 8. Transmissionsselskaberne og Energistyrelsen drøfter hvert år det nærmere indhold i de i § 7, stk. 3, beskrevne planer. Energistyrelsen kan stille krav om, at planerne skal indeholde eller belyse yderligere emner, hvis dette er nødvendigt af hensyn til varetagelsen af Energistyrelsens ti lsyn med transmissionselselskabernes virksomhed. § 9. Transmissionsselskaberne er ansvarlige for de nødvendige ændringer, sløjfninger og nyeta b- lering af transmissionsnet i henhold til planlægningen, jf. § 7. Stk. 2. Energistyrelsen udøver på transport  - og energiministerens vegne de beføjelser, som min i- steren tillægges i medfør af §    4, stk. 2-4, i lov om Energinet Danmark, for så vidt angår udbygni  n- ger og ændringer af transmissionsnet, hvor omkostningerne vurderes at være mi ndre end 100 mio. kr.
Kapitel 5 Klage- og ikrafttrædelsesbestemmelser § 10. Klage over de afgørelser, som Energ istyrelsen træffer i medfør af § 9, stk. 2, kan ikke in   d- bringes for transport- og energiministeren. § 11. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2006.