Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København

Dato   26. september 2006

J nr.    700-19

  

 

 

./.

 
Til udvalgets orientering fremsendes vedlagt 5 eksemplarer af forslag om ændring af lov om sikkerhed m.v. for offshoreanlæg til efterforskning, produktion og transport af kulbrinter (offshoresikkerhedslov), høringsbrev samt høringsliste.

Formålet med lovforslaget er at ændre strafansvaret for de ansatte og arbejdsgiverne for visse arbejdsmiljøovertrædelser, så strafansvaret offshore bliver svarende til strafansvaret på land i medfør af arbejdsmiljøloven. Herudover foreslås lovens anvendelsesområde som følge af EU-direktiver at blive udvidet til også at omfatte indkvarteringsfaciliteter på skibe i det omfang ansatte på offshoreanlæg indkvarteres på sådanne i stedet for på anlægget. Det er Energistyrelsens vurdering, at det er en følge af EU’s borehulsdirektiv (92/91/EØF).

På foranledning af en del af arbejdsgiversiden offshore drøfter Energistyrelsen spørgsmålet om rækkevidden af borehulsdirektivet (92/91/EØF) med Kommissionen og den endelige udformning af lovforslaget vil følge deres endelige tilkendegivelse.

Lovforslaget udsendes i ekstern høring den 26. september 2006 med frist for afgivelse af høringssvar den 3. oktober 2006. Der er alene afsat én uge til ekstern høring, hvilket skyldes at de berørte parter allerede har været inddraget i udarbejdelsen af lovforslaget, og der derfor allerede er taget højde for deres kommentarer i det foreliggende udkast.

Jeg stiler efter, at lovforslag kan fremsættes i Folketinget i midten af november 2006.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen