Møde mellem Folketingets Energiudvalg og Dansk Shell

 

 

Under transport- og energiminister Flemming Hansens besøg på Shell Raffinaderiet i Fredericia den 21. august, kom emnet 'biobrændstoffer' meget hurtigt på agendaen.

 

I den forbindelse tilbød Shell at briefe ministerens medarbejdere om Shells erfaringer med, syn på og strategi for biobrændstoffer såvel i Danmark som internationalt. I briefingen ville vi også redegøre for fordele og ulemper ved biobrændstoffer på kort og lang sigt samt om Shells prioritering af anden generations biobrændstoffer og vores aktiviteter på det område.

Shell er formentlig verdens største udbyder af biobrændstoffer, og der indgår i dag en eller anden form for biokomponent i mere end 20 procent af de brændstoffer, Shell sælger på verdensmarkedet.

 

Ministeren mente, at en sådan briefing kunne have stor interesse for medlemmerne af Folketingets Energiudvalg, hvilket er baggrunden for denne henvendelse. Vi drøftede desuden muligheden af også at invitere Miljøudvalget ved samme lejlighed, da biobrændstoffer i vid udstrækning har interesse i begge udvalg.

 

Vi håber derfor, at det ville være muligt at afsætte en halv times tid på et af Energiudvalgets møder i efteråret – slut oktober eller i løbet af november, når det passer ind i agendaen. Indlægget vil tage cirka en halv times tid. Ole Brinch-Nielsen, adm. direktør i A/S Dansk Shell og Regitze Reeh, kommunikationschef samme sted, vil stå for briefingen.

 

 

2. september, 2006

Regitze Reeh, A/S Dansk Shell

[email protected]

Tlf. direkte 33 37 20 13

Tlf. mobil 22 20 60 13