Pressemeddelelse

 

                                                                   Vor ref. JTo/AB

                                                                   Sag

                                                                   J. nr. 650-01

                                                                   15. maj 2006

 

 

Pris til spare-helte

 

 

 

Elselskabernes forskningsprogram om effektiv energianvendelse resulterer i spændende nytænkning – det bedste projekt hædres på torsdag.

 

 

Torsdag den 18. maj sætter ELFORSK, elselskabernes forsknings- og udviklingsprogram, fokus på fremtidens energianvendelse, innovativ spareteknologi og energibevidste adfærdsændringer. Det foregår på ELFORSK FORUM i Odense Congress Center, hvor næsten 30 projekter vil være udstillet. Fire af dem er nomineret til at modtage den nyindstiftede ELFORSK PRIS som det mest nytænkende, mest besparende og mest anvendelige projekt.

 

 

Der er blandt andet et nomineret projekt, som har udviklet præfabrikerede, termoaktive betonkonstruktioner, der genbruger nattens naturlige kølighed til køling af kontorer i dagtimerne. Et andet giver epokegørende energibesparelser med diodelys. Et tredje er et kombineret solcelle- og brændselsanlæg til undervisning af fremtidens forbrugere, som giver øget forståelse for forskellige former for energianvendelser - og for adfærdens betydning for energiudnyttelsen. Og et fjerde er en væsentlig kortlægning og mærkning af energieffektive minibarer til hotelværelser.

 

 

En udvalgt jury med repræsentanter fra hhv. erhvervslivet, forskningsverdenen og elselskaberne har bedømt de mange projekter, og det er tanken, at prisen skal være en tilbagevendende begivenhed, så der bliver støttet op om den betydelige nytænkning omkring forskning og udvikling på energiområdet, som ELFORSK hvert år støtter med 25 mio. kroner.

 

 

Mange af projekterne er i øvrigt også blevet til i et samarbejde mellem udviklere/forskere og kommercielle interessenter – eksempelvis er de termoaktive betonelementer et fælles projekt for COWI, DTU, Spæncom og Teknologisk Institut.

 

 

ELFORSK FORUM er en lukket konference for særligt indbudte med interesse for og viden omkring energieffektivitet. Pressen er velkommen. Ud over uddelingen af prisen, erfaringsudveksling og networking er der også spændende debatindlæg på programmet, som styres af fast, kvindelig hånd ved konferencier Henriette Honoré fra kl. 14.30-17.15.

 

 

Yderligere oplysninger hos: Jørn Borup Jensen, Dansk Energi – Net, tlf.: 35 300 934, mobil: 25 291 934.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta:

 

 

Elselskabernes forsknings- og udviklingsprogram har eksisteret i fem år. Der er i den tid givet 110 mio. kr. i støtte til 96 projekter. 231 ansøgninger er modtaget med anmodning om 281 mio. kr. i støtte inden for syv udbudte indsatsområder. 33 projekter er færdiggjorte til dato og disse har haft mulighed for at blive præsenteret på messen. 24 projekter deltager i konkurrencen om prisen.

 

 

Vedhæftet:

 

 

Invitation, udsendt til repræsentanter fra forskningsverdenen, erhvervslivet og energisektoren.

 

 

Se også www.elforsk.dk  for mere information om prisen, juryen, de 4 nominerede projekter m.v.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

Dansk Energi – Net

Jesper Tornbjerg

 

 

 

 

Dansk Energi - Net, Rosenørns Alle 9, 1970 Frederiksberg C, tlf.: 35 300 400, fax: 35 300 401

 

e-mail: [email protected], hjemmeside: http://www.danskenergi.dk