Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             18. april 2006

J nr.             702-3

  

 

Jeg skal hermed til udvalgets orientering fremsende en ny tværgående strategi for forskning, udvikling og demonstration på energiområdet, som er udarbejdet af Det Rådgivende Energiforskningsudvalg (REFU). REFU rådgiver Energistyrelsen om strategier, rammer og prioriteringer vedrørende energiforskning, udvikling og demonstration og udarbejder med udgangspunkt i relevansvurderinger generelle anbefalinger vedrørende anvendelsen af offentlige midler til dette formål.

 

Strategien tager udgangspunkt i, at de danske erhvervsmæssige og vidensmæssige styrkepositioner og kompetencer skal udnyttes og videreudvikles.

 

I strategien fremhæves en øget satsning på demonstration samt på udbud rettet mod større konsortier. Desuden fokuseres på vækst og erhvervspotentialer. Strategien indeholder endvidere en række overordnede kriterier for, hvorledes støttemidlerne anvendes mest effektivt på tværs af energiteknologierne. Strategien støtter hermed op om Energistrategi 2025.

 

Jeg finder, at strategien udgør et godt grundlag for en prioritering af den nærmere udmøntning af midler til strategisk forskning, udvikling og demonstration på energiområdet.

 

Jeg har bedt Energistyrelsen formidle strategien og min vurdering heraf videre til relevante interessenter og aktører.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen