Pressemeddelelse

 

 

 

 

7. april 2006

 

 

 

 

 

Danskerne vil have mere vindkraft i Danmark

 

 

Danskerne støtter kraftigt op om vindmølleindustrien og vil gerne have mere vindkraft i Danmark. Det viser en undersøgelse, som ACNielsen har foretaget for Vindmølleindustrien.

 

91 % af de adspurgte svarer ja til, at Danmark fortsat skal opføre nye vindmøller, så en stigende andel af el-produktionen sker ved vindkraft. Og 77 % mener, at 50 % eller ”så meget som muligt” af Danmarks el-forbrug bør dækkes af vindkraft.

 

Undersøgelsen konkluderer derudover, at 96 % af de adspurgte går ind for vindkraft, og viser, at de, som har vindmøller i nærheden af, hvor de bor, er mere positive over for opsætning af vindmøller i deres lokalområde i forhold til dem som ikke har vindmøller i nærheden af bopælen. Endvidere udtrykker 91 % stolthed over de danske vindmøller og den danske vindmølleindustri.

 

”Den tvivl, der måttet have været på borgmesterkontorer, i amtsgårde og på Christiansborg, den må nu være manet fuldstændig i jorden,” siger Bjarne Lundager Jensen, direktør i brancheforeningen Vindmølleindustrien.

 

Styrker Danmarks omdømme

Vindmøller har været en del af det danske landskab i de sidste 25 år, og danskerne har taget vindmøllerne til sig. Undersøgelsen viser, at 77 % af de adspurgte mener, at vindmøller i landskabet er et positivt symbol på Danmark.

Vindmølleindustrien er også i vid udstrækning blevet en eksportsucces, og den danske førerposition trækker udenlandske virksomheder til landet. 90 % af de adspurgte mener da også, at vindmølleindustrien styrker Danmarks image i udlandet. Og 95 % er af den opfattelse, at Danmark skal bevare og udbygge sin førerposition på udvikling af vindmøller.

 

”Danskernes holdning understøtter den udvikling, som branchen ønsker – nemlig at fastholde og udbygge Danmark som globalt centrum. Mange af vores virksomheder er på vej ud mod nye, internationale markeder. Men også udenlandske virksomheder som Siemens, Gamesa og Suzlon slår sig ned i Danmark og skaber danske arbejdspladser. Det gør de, fordi man ingen andre steder i verden finder så dygtige medarbejdere og virksomheder som her,” siger Bjarne Lundager Jensen.

 

For yderligere oplysning, kontakt: direktør Bjarne Lundager Jensen, tlf.: 40 41 93 33 eller

chefkonsulent Hanne Jersild, tlf.: 20 31 66 11.

 

ACNielsen har gennemført undersøgelsen i februar 2006. Undersøgelsen er baseret på 1508 onlineinterview blandt personer på 15 år og derover.