Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

29. marts 2006

700-14

 

Opstart af energieftersynsordning for store gasfyrede kedler

Bekendtgørelse nr. 1296 af 13. december 2005 om eftersyn af kedel- og varmeanlæg i bygninger stiller blandt andet krav om, at der skal foretages energieftersyn af store gasfyrede kedler over 100 kW mindst hvert 4. år. Ordningen træder i kraft 1. april 2006.

Gasservicemontører godkendt i Sikkerhedsstyrelsens ordning for store anlæg skal gennemgå et kursus af ca. ½ dags varighed for at de kan foretage eftersyn efter den nye ordning. Disse montører justerer typisk anlæggene hvert eller hvert andet år af drift- og sikkerhedsmæssige årsager, og leverer allerede i dag elementer i det nye lovpligtige energieftersyn som en frivillig ydelse. Energistyrelsen er forsinket med afholdelsen af disse kurser, så der vil gå ca. 1 måned efter ordningens ikrafttræden, før de første tekniske eksperter er godkendt. Alle ansøgere ventes at være efteruddannet senest 1. juni 2006.

Konsekvensen er, at de anlæg der måtte forventes at få et energieftersyn efter den nye ordning i april 2006 - skønsmæssigt 200-400 anlæg - først får det foretaget et eller to år senere. Eventuelle energibesparelser på anlæggene udskydes tilsvarende et eller to år. Det vurderes, at de 200-400 anlæg udgør ca. 3-6 % af anlæg omfattet af ordningen for de store gaskedler.

 

Med venlig hilsen

Flemming Hansen