Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

 

 

 

 

 

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

10. marts 2006

730-7

 

 

Energistyrelsen har den 3. marts 2006 godkendt en plan for yderligere udbygning af vestflanken på Dan feltet. Ansøgningen er fremsendt af Mærsk Olie og Gas AS på vegne af Bevillingshaverne i henhold til Eneretsbevillingen af 8. juli 1962.

Den planlagte udbygning omfatter i første omgang udførelsen af to til tre nye produktionsbrønde i Maastrichtien reservoiret samt konvertering af én eksisterende produktionsbrønd til vandinjektion. Udbygningen følger indvindingsstrategien, som blev fastlagt med udbygningen af Dan vestflanken i 2001 og godkendt af Energistyrelsen med brev af 7. september 2001.

Godkendelsen omfatter etablering af det nødvendige antal produktions- og vandinjektionsbrønde, der kan etableres inden for anlægskapaciteten, til sikring af optimal udnyttelse af indvindingspotentialet på Dan feltets vestflanke.

Ligeledes er godkendt installation af en ny brøndcaisson, med plads til 8 brønde samt manifoldanlæg til 16 brønde, på Dan FF platformen.

Den forventede øgede ultimative indvinding fra den planlagte udbygning er 1,1 mio. m³ olie for de to første produktionsbrønde samt konvertering af én produktionsbrønd til vandinjektion. De samlede udgifter i forbindelse med udførelse af planens første trin samt brøndcaisson er opgjort til 432 mio. kr.

Den aktuelle videreudbygning af Dan feltet falder ind under de aktiviteter, som er beskrevet i ”Vurdering af Virkningen på Miljøet (VVM) fra yderligere brønde, juli 2005”.

Med venlig hilsen

Flemming Hansen