Jeg skal gøre det meget, meget kort oven på disse tårevædede indlæg fra oppositionen, den tillidsfulde opposition, som godt nok ikke deler regeringens ambitioner om at flytte opgaver ud til kommunerne.
Jeg vil lige ganske kort henvise til den aftale, som regeringen for nylig har indgået med Kommunernes Landsforening om økonomi i 2006. Her fremgår det jo meget, meget klart, at regeringen er indstillet på at vende tilbage til den situation, vi kender nu, med fri kommunal skatteudskrivningsret inden for rammerne af, hvad man nationaløkonomisk i øvrigt synes er forsvarligt
i 2008. Det er regeringens position, og det ved hr. Ole Glahn også godt, det ved hr. Ole Stavad også godt, og derfor klinger det jo hult, når man nu forsøger at puste det her op til, at det er et stort angreb på det kommunale selvstyre.
Det her er en helt praktisk, pragmatisk løsning på den særlige udfordring, at vi bevæger os fra en situation med 271 kommuner til 98, med en afledt risiko for, at udgifterne skrider undervejs, sådan som vi så det tilbage i 1970, eller at skatterne harmoniseres på et uhensigtsmæssigt højt niveau.
Jeg vil bare sige her helt stille og roligt afslutningsvis, at vi lever fint med lidt knubbede ord fra hr. Ole Glahn og hr. Ole Stavad. Det er for ingenting at regne imod den kritik, der i så fald berettiget ville hagle ned over os om 2, 4, 6, 8 år, hvis ikke vi havde vist det ansvar at tage hånd om denne her situation og sørge for, at de nye kommuner ikke fødes med budgetter, der er skredet, eller skatteprocenter, der unødigt er blevet hævet.
Så på det her punkt tager vi altså oppositionens kritik med knusende ro.
Hermed sluttede forhandlingen om ændringsforslaget.
Afstemning
Ændringsforslaget vedtoges uden afstemning.
Lovforslaget som helhed sattes herefter til forhandling.
Ingen bad om ordet.
Afstemning
Lovforslaget vedtoges med 61 stemmer (V, DF og KF) mod 48 (S, RV, SF og EL).