Også fra Socialdemokratiets side kan vi selvfølgelig støtte lovforslaget, og der er allerede blevet refereret, hvad det går ud på.
Men nu når vi er ved en revision af ombudsmandsloven, og en del af begrundelsen for den jo vedrører kommunalreformen, så synes vi, at det er på sin plads allerede her at annoncere et tema, som vi har tænkt os at rejse senere på året, nemlig det faktum, at andre lande rundtomkring os, bl.a. enkelte nordiske lande, har ordninger, hvor deres Ombudsmænds kompetencer så at sige flytter med, når opgaver enten bliver privatiserede eller udliciterede fra det offentlige. Det er altså underforstået, at ligegyldigt om det er en privat myndighed eller en offentlig myndighed, der varetager den pågældende opgave, så er Ombudsmandens kompetencer de samme.
Det synes vi er relevant at diskutere, ikke mindst i lyset af kommunalreformen, hvor det jo fra adskillige folk har været fremme, at de frygter, at man får masser af selskabsdannelser, at man får et hav af udliciteringer, og nogle frygter også et hav af privatiseringer.
Det synes vi kunne være en relevant diskussion at tage, ikke nødvendigvis her, men nu har vi i hvert fald benyttet lejligheden til at sige, at det er et emne, som vi gerne vil drøfte videre inden for rammerne af ombudsmandslovgivningen.
Vi støtter forslaget.