Det er lidt en mærkelig situation.
Da forslaget blev fremsat sidst, fik jeg støtte fra Venstre og De Konservative til forslaget. Da tilkendegav man fra de to partiers side, at man ønskede at støtte forslaget. Så er der sket det i mellemtiden, at Venstre og De Konservative er blevet regeringspartier, og så fremsætter man selvfølgelig forslaget igen i håb om, at de to partier står ved det, de sagde sidste gang.
Men vi må konstatere, at det gør man ikke. Man har denne gang valgt at sige, at man stemmer imod forslaget. Det er en total ændring af kursen i forhold til det, man sagde dengang, og det er i hvert fald ikke en tilkendegivelse af det, som regeringen jo tit bryster sig af, nemlig at den går ind for bedre dyrevelfærd. Tværtimod må jeg sige, at regeringen viser sit sande jeg ved den afstemning, der skal ske nu.
I den debat, der sidste gang var i Folketingssalen om forslaget, tilkendegav De Konservative, at de var delt i spørgsmålet. Et af regeringspartierne var altså delt i spørgsmålet, og derfor kunne det jo være interessant at få de konservative, som deler min opfattelse, på talerstolen. Det ville være utrolig interessant at se, hvilke personer det er, som kan tilkendegive det. Jeg må sige, at egentlig burde regeringen nedlægge Det Dyreetiske Råd. Regeringen har jo nedsat Det Dyreetiske Råd som noget, den vil lytte til i sager om bedre dyrevelfærd, og nu har Det Dyreetiske Råd så udtalt sig og har tilkendegivet, at det synes, der skal indføres et forbud mod halalslagtning. Udtalelsen er kommet, og regeringen får muligheden, men den siger fuldstændig fra. Den siger simpelt hen: Det, som Det Dyreetiske Råd kommer med, kan vi ikke bruge til noget. Regeringen lytter ikke til sit eget råd, som den selv har nedsat. Det er ikke særlig godt synes jeg, og det er i hvert fald ikke godt for dyrene. Jeg er meget skuffet over regeringen i denne situation, og jeg må konstatere, at regeringen sætter religion foran dyrevelfærd. Så er det slået fast én gang for alle.