Skatteministeriet J.nr. 99/05-009 - 00179 Den Spørgsmål 179, 180 og 181 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr.179, 180 og 181 af 9. september 2005. (Alm. del). Kristian Jensen /Steffen Normann Hansen
Spørgsm "Vil ministeren i forbindelse med fusionen på skatteområdet oplyse, hvor mange medarbejdere indenfor skatteområdet, der pr. brev ca. 1. september 2005 ikke har fået oplyst fremtidige arbejdssted og arbejdsopgaver, men i stedet har fået et brev, der ikke angiver et fremtidigt blivende arbejdssted, men blot angiver en placering ’indtil videre’, jf. svaret på spørgsmål 133, hvor det tilkendegives, at medarbejdere uden ledelsesansvar i et brev omkring 1. september 2005 ville blive underrettet om deres fremtidige arbejdssted og arbejdsopgaver, og det er ønskeligt at få oplyst om dette løfte fra ministeren blev indfriet?" Svar: Den 26. august 2005 blev følgende orientering givet på fusionshjemmesiden, hvortil såvel statslige som kommunale medarbejdere på   området har adgang: ’Alle ansatte i den nye told- og skatteforvaltning skal den 1. september 2005 have besked om deres organisatoriske og fysiske placering og deres arbejdsop- gaver pr. 1. november 2005. Samtidig skal de kommunalt ansatte, der overføres til staten, også have brev om  arbejdsgiverskiftet pr. 1. november 2005. Som udgangspunkt flytter alle ansatte over i den nye told- og skatteforvaltning med deres nuværende opgaver.’ Alle medarbejdere, der er omfattet af fusionen, har som udgangspunkt således fået brev med angivelse af organisatorisk og fysisk placering pr. 1. november 2005. Det fremgår ligeledes normalt af brevene, at den enkelte medarbejder skal fortsætte med de nuværende opgaver. Der kan dog være medarbejdere på orlov, der i deres brev ikk   e har fået oply s- ning om arbejdsopgaver. Formuleringen ’indtil videre’ er almindeligt sprogbrug i ToldSkat og fusionso r- ganisationen. Det betyder, at beslutningen gælder, indtil anden beslutning er truffet. Som det er skatteudvalget bekendt, vil der pr. 1. november 2005 blive anvendt ca. 90 lokaliteter. I de kommende år skal skattecentrene samles, og i takt hermed vil mange medarbejdere få nyt fysisk arbejdssted. Da medarbejde r- ne ved, hvilket skattecenter mv., de organisatorisk tilhører, ved de også, hvad den langsigtede fysiske placering er.
Spørgsmål 180: "Ministeren bedes oplyse, om det stadig står ved magt, at man først når lede   r- placeringen er afsluttet – efter planen ultimo 2005 vil have overblik over, om der er en gruppe af tjenestemænd, der kan ha  ve krav på rådighedsløn eller om man allerede er gået i gang med at tildele rådighedsløn, jf. svaret på spørgsmål 133, hvor ministeren tilkendegav vedrørende fusionen på skatteområdet, at man først ved lederplaceringens afslutning ultimo 2005 vil have over blik over, om der er tjenestemænd, der har krav på rådighedsløn, og at der ikke i noget væsen t- ligt omfang vil blive tale om rådighedsløn?" Svar: Et overblik over anvendelsen af rådighedsløn vil som udgangspunkt først for   e- ligge ved den samlede lederindplacerings afslutning, når det er klart, om der er en gruppe af tjenestemænd, der ikke har fået tilbudt en passende lederindplac   e- ring. Den valgte fremgangsmåde med indplacering af ledere i tre bølger indeb  æ- rer, at ledere, der ikke indplaceres i første eller an det bølge, med stor sandsy n- lighed vil blive indplaceret i anden henholdsvis tredje bølge. Ledere, der indgår i tredje bølge, og ikke bliver indplaceret, vil formen tlig i mange tilfælde acceptere en indplacering i forhold til de alternative karriereveje, der er besluttet. De alter- native karriereveje omfatter gode konsulentstillinger uden for ledelsesorganisa- tionen. Jeg kan dog oplyse, at nogle få sager vedrørende rådighedsløn er under forber e- delse som følge af samtalerne i første bølge.
2 Spørgsmål 181: "Skyldes det direkte eller indirekte indflydelse fra etatsorganisationen Dansk Told- og Skatteforbund, at medlemmer fra denne organisation har fået 17 sti l- linger som plan- og skattedirektører i den nye skatteforvaltning ud af de 18 sti l- linger, der er blevet rekrutteret blandt Told & Skats personale, mens der kun er udnævnt en AC’er, jf. svaret på spørgsmål 134, hvor ministeren udtalte, at der i ToldSkat generelt lægges vægt på såvel faglige som ledelsesmæssige kvalifik a- tioner ved udpegningen som chefer? " Svar: Nej. Der er ved udvælgelsen af de fem planlægningsdirektører og de 30 skattedire k- tører alene anvendt de overordnede hensyn, som blandt andet er nævnt i min besvarelse af skatteudvalgets spørgsmål 161, nemlig - Den bedste leder til jobbet - Ligeværdighed   mellem ledere på samme niveau - Ligeværdighed mellem ledere i stat og kommune - Fornuftig aldersspredning - Fornuftig kønsfordeling.