Stormgade 2-6 1470 København K T 33 95 13 10 F 33 95 13 11 www.minff.dk [email protected] Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri MINISTEREN Den 3. maj 2005 J. nr. 070 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 21. april 2005 (spørgsmål nr. 71 alm. del) anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmå l: Spørgsmål 71: ”Vil ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse af samrådsspørgsmål O, om den økonomiske situation i Danmarks Fødevareforskning oversende en oversigt over udviklingen i personalesituationen i årene 2003, 2004 og 2005 opdelt på af  delinger, områder og på hvert af de to institutter, der blev sammenlagt til Danmarks Fødevareforskning den 1. januar 2004?” Svar: Danmarks Fødevareforskning har til besvarelse af spørgsmålet udarbejdet oversigter over det samlede antal medarbejdere, dvs. medarbejdere ansat på basisbevilling og eksterne midler for årene 2003, 2004 og 2005, som jeg hermed videresender. Med venlig hilsen Lars Barfoed /Jakob Møgelvang
Side 2/4 Bilag 1. Personaleoversigter for 2003, 2004 og 2005. Antal medarbejdere i Danmarks Veterinærinstitut og Institut for Fødevaresikkerhed og Ernæring samt Fødevare- direktoratets drifts- og serviceenhed i 2003 fordelt på afdeling og opgjort i forbindelse med udarbejdelse af Ra p- port om etablering af Danmarks Fødevare- og Veterinær-forskning, juni 2003. Det bemærkes, at antallet af med- arbejdere i nogle af afdelingerne inkluderer teknisk drift og servicepersonale, som hører til afdelingen. Danmarks Veterinærinstitut 2003 Afdeling Antal medarbejdere Afdeling for patologi og epidemiologi 68 Afdeling for bakteriologi 96 Afdeling for immunologi og biokemi 71 Afdeling for virologi 109 Afdeling for fjerkræ, fisk og pelsdyr 90 Dansk Zoonosecenter 17 Administrationen 36 I alt 487 Institut for Fødevaresikkerhed og Ernæring 2003 Afdeling Antal medarbejdere Afdeling for ernæring 29 Kemisk afdeling for næringsstoffer og tilsætningsstoffer 24 Afdeling for kemiske forureninger 49 Afdeling for mikrobiologisk sikkerhed 28 Afdeling for toksikologi 39 Afdeling for biokemi og genteknologi 55 Ledelsessekretariat 12 I alt 236 Fødevaredirektoratets drifts og serviceenhed 2003 Antal medarbejdere I alt 23 Overførsel af årsværk fra Fødevaredirektoratets administration m.v. til den nye institution i alt 7,5 Antal meda r- bejdere. Der foreligger ingen opgørelse af fordelingen på områderne: husdyrsygdomme, fødevaresikkerhed, ernæring og administration, men en skønsmæssig fordeling giver følgende: 2003 Område Antal medarbejdere Husdyrsygdomme 385 Fødevaresikkerhed 243 Ernæring 49 Administration 79 I alt 754
Side 3/4 Danmarks Fødevareforskning 2004 Antal medarbejdere fordelt på afdelinger ved etableringen 1. januar 2004 baseret på Rapport om eta  blering af Danmarks Fødevare- og Veterinærforskning, december 2003. Afdeling Antal medarbejdere Afdeling for Veterinær Diagnostik og Forskning 199 Afdeling for Fjerkræ, Fisk og Pelsdyr 92 Afdeling for Virologi 104 Afdeling for Epidemiologi og Risikovurdering 26 Afdeling for Mikrobiologisk Fødevaresikkerhed 59 Afdeling for Kemiske Fødevareundersøgelser 75 Afdeling for Toksikologi og Risikovurdering 94 Afdeling for Ernæring 29 Administration, drift og service, Forskningssekretariat og kommu- nikation, kvalitetsstyring 87 I alt 765 Område Antal medarbejdere Husdyrsygdomme 379 Fødevaresikkerhed 253 Ernæring 46 Administration 87 I alt 765 Antal medarbejdere i 2004 fordelt på afdelinger baseret på data fra statens lønsystem per 31. marts 2005. Afdeling Antal medarbejdere Afdeling for Veterinær Diagnostik og Forskning 193 Afdeling for Fjerkræ, Fisk og Pelsdyr 84 Afdeling for Virologi 98 Afdeling for Epidemiologi og Risikovurdering 27 Afdeling for Mikrobiologisk Fødevaresikkerhed 58 Afdeling for Kemiske Fødevareundersøgelser 73 Afdeling for Toksikologi og Risikovurdering 83 Afdeling for Ernæring 34 Administration, drift og service og kommunikation, kvalitetsstyring 89 I alt 739 Der foreligger ingen opgørelse af fordelingen på områderne: husdyrsygdomme, fødevaresikkerhed, ernæring og administration, men en skønsmæssig fordeling giver følgende: Område Antal medarbejdere Husdyrsygdomme 362 Fødevaresikkerhed 239 Ernæring 49 Administration 89 I alt 739
Side 4/4 Danmarks Fødevareforskning 2005 Antal medarbejdere i 2005 fordelt på afdelinger når de godkendte tilpasninger er gennemført. Afdeling Antal medarbejdere Afdeling for Veterinær Diagnostik og Forskning 168 Afdeling for Fjerkræ, Fisk og Pelsdyr 57 Afdeling for Virologi 86 Afdeling for Epidemiologi og Risikovurdering 23 Afdeling for Mikrobiologisk Fødevaresikkerhed 46 Afdeling for Kemiske Fødevareundersøgelser 57 Afdeling for Toksikologi og Risikovurdering 59 Afdeling for Ernæring 31 Administration, drift og service og kommunikation, kvalitetsstyring 80 I alt 607 Antal medarbejdere i 2005 fordelt på område når tilpasninger   ne er gennemført. Område Antal medarbejdere Husdyrsygdomme 302 Fødevaresikkerhed 182 Ernæring 43 Administration 80 I alt 607