Antal virksomheder Antal udførte tilsyn Normeret tid til tilsyn pr. virksomhed for 2004 Normeret tid til prøverudtag ning pr. virksomhed for 2004 0501A Fabriksfartøjer 1 1 0501B Fabriksfartøjer udelukkende med frysning og frostlagring 30 30 0501C Dagbåde med kogning af rejer ombord (rejekogere) 31 36 155110A Osteudskæringsvirksomheder 17 45 212100 Materialer og genstande i kontakt med fødevarer, tilvirkning 66 62 241100 Industrigasser, tilvirkning 10 9 155 183 Normeret tid til tilsyn og prøveudtagning pr. virksomhed for 2004 Udover antal tilsyn og antal virksomheder er der tilføjet 2 kolonner vedrørende normeret tid til tilsyn og prøveudtagning pr. virksomhed i den pågældende branche for 2004. Tallene stammer fra Fødevarestyrelsens budgetmodel for 2004. Der er ikke i alle tilfælde overensstemmelse mellem brancher og branchefordeling mellem budgetmodel og opgørelsen af tilsyn og virksomheder.  Det skyldes, at principperne for budgetmodellen er udarbejdet før Tilsynsfrekvensvejledningen for 2004 (TF- vejl.). I budgetmodellen for 2004 er der ikke normeret tid for engrosvirksomheder med tilvirkning. I budgetmodel 2004 var branchen placeret under gruppen af engrosvirksomheder med 2 - 4 tilsyn. Tilsynsfrekvens :  1-2 Antal virksomheder og tilsyn på landsplan 2004. Data stammer fra regionernes kvartalsrapportering efter 4. kvartal 2004. Inddelingen i hovedgrupperne 'engrosvirksomheder med tilvirkning' og 'engrosvirksomheder uden tilvirkning', 'detailvirksomheder', 'primærproducenter' og 'øvrige' følger opdelingen i Tilsynsfrekvensvejledningen for 2004. Indenfor de enkelte hovedgrupper er data underopdelt i grupper afhængig af den vejledende tilsynsfrekvens. I sommeren 2004 udarbejdede fødevarestyrelsen et supplement til Tilsynsfrekvensvejledningen 2004. I dette supplement blev der oprettet enkelte nye brancher. Disse brancher er placert under de relevante hovedgrupper og under den aktuelle tilsynsfrekvens- gruppe. Udfor disse brancher er der gjort opmærksom på, at de stammer fra supplementet til Tilsynsfrekvensvejledningen. Data om virksomheder, tilsyn og normeret tidsforbrug pr. virksomhed for 2004 Normeret tid betyder den tid, der er budgetteret til henholdsvis tilsyn og prøveudtagning for en virksomhed i den pågældende branche. Tiden er angivet i timer og dækker tiden på årsbasis. I tiden til tilsyn indgår forberedelse, selve tilsynet, evt. efterfølgende sagsbehandling og kørsel i forbindelse med tilsynet. I alt for denne tilsynsfrekvens Engrosvirksomheder med tilvirkning Side 1 af 6
0501D Toskallede bløddyr, mikrobiologisk rensning 7 13 153A Frugt og grønsager, forarbejdning og konservering 76 179 154A Olier og fedtstoffer (vegetabilske og animalske), tilvirkning 10 18 154300 Margarinefabrikker mv. 4 16 156A Mølleriprodukter, stivelse og stivelsesprodukter, tilvirkning 27 60 158110 Brødfabrikker 59 154 158200 Kager og kiks, tilvirkning 28 69 158300 Sukkerfabrikker og -raffinaderier 4 11 158400 Chokolade- og sukkervarefabrikker 49 116 158500 Pastaprodukter og lignende varer, tilvirkning 3 6 158600 Te og kaffe, tilvirkning 16 27 158700 Krydderimøller, tilvirkning af smagspræparater mv. 24 53 158900B Nødder og nøddeprodukter, tilvirkning 5 18 158900C Honning, tilvirkning 5 11 158910 Næringsstofpræparater og kosttilskud, tilvirkning 38 62 159A Spiritus, vin, vermouth m.v., tilvirkning 26 51 159600 Bryggerier 21 47 159700 Maltfabrikker 3 7 159800 Mineralvandsfabrikker mv. 14 30 246300 Aromaer, tilsætningsstoffer, kulturer og enzymer, tilvirkning 36 72 455 1.020 1513D Opskæringsvirksomhed, hjemmemarked 30 272 1513F Hakket og tilberedt kødvirksomhed, hjemmemarked 18 94 152010 Fiskeproduktvirksomheder (f.eks. hermetik-, fars- og filetfabrikker) 206 916 152020 Fiskeproduktvirksomheder, røgning og saltning 47 218 155110 Mejerier (mælk, smør, ost, mælkekonserves) 85 381 155200 Konsumis, også ikke mælkebaseret is 10 37 158200A Kager med fløde/creme, smørrebrød, sandwich 8 27 158700A Mayonnaise, remoulade, dressing, ketchup, tilvirkning 3 10 158900A Ægproduktvirksomheder 5 21 158900D Salatfabrikker 10 51 422 2.027 1513B Kødproduktvirksomheder, eksport 77 2.158 1513J Kødproduktvirksomheder, hjemmemarked 13 111 90 2.269 I budgetmodel 2004 var branchen placeret under gruppen af engrosvirksomheder med 6 - 8 tilsyn. I budgetmodel 2004 er disse brancher samlet i branchen 'kødproduktvirksomheder'. Tilsynsfrekvens :  4-6 I alt for denne tilsynsfrekvens Tilsynsfrekvens :  6-8 I alt for denne tilsynsfrekvens Tilsynsfrekvens :  2-4 I alt for denne tilsynsfrekvens Side 2 af 6
151A Slagterier, hjemmemarked 112 10.844 112 10.844 151130 Tarmvirksomheder 3 484 1513A Opskæringsvirksomheder, okse- og svinekød, eksport 36 8.264 1513E Hakket og tilberedt kødvirksomheder (eksport) 3 438 1513H Opskæringsvirksomheder, fjerkrækød, eksport 1 246 1513I Opskæringsvirksomhed, vildt, eksport 0 0 1513K Kødproduktvirksomheder, USA 11 3.175 151C Vildbehandlingsvirksomheder, vildtlevende vildt, eksport 3 202 631200C Frysehuse med indfrysning, kød 32 6.996 89 19.805 151110 Svineslagterier, eksport 29 7.533 151120 Kreaturslagterier, eksport 12 2.976 151200 Fjerkræslagterier, eksport 9 1.633 151B Vildtslagterier, opdrættet vildt, eksport 0 0 50 12.142 1.373 48.290 Antal virksomheder Antal udførte tilsyn Normeret tid til tilsyn pr. virksomhed for 2004 Normeret tid til prøverudtag ning pr. virksomhed for 2004 511790 Agenturhandel med nærings- og nydelsesmidler 245 165 1,25 0,00 513B Engroshandel, registreret, emb./ikke letford., undt. frugt og grønt 729 676 2,00 1,50 515610 Materialer og genstande i kontakt med fødevarer, engroshandel 102 83 2,00 0,30 602410B Transportvirksomhed, registreret 514 407 1,00 0,00 631200B Lagerhoteller, oplagrings- og pakhusvirk., registreret 188 165 1,25 1,50 1.778 1.496 I budgetmodel 2004 er denne branche lagt i gruppen med dagligt tilsyn I budgetmodel 2004 er denne branche lagt sammen med de øvrige kødproduktvirksomheder I alt for denne tilsynsfrekvens I alt for Engros med tilvirkning Tilsynsfrekvens :  1 I alt for denne tilsynsfrekvens Tilsynsfrekvens :  Dagligt ved produktion Tilsynsfrekvens :  4-6 og AM/PM kontrol I alt for denne tilsynsfrekvens Tilsynsfrekvens :  Tilstede under produktion I alt for denne tilsynsfrekvens Engrosvirksomheder uden tilvirkning Side 3 af 6
511710 Fiskeauktioner 15 20 4,00 0,00 511710A Samlecentraler, fisk, uden handel 16 23 4,00 0,00 511710B Toskallede bløddyr, konditionering, pakning 5 12 513A Engrossupermarkeder, godkendt engroshandel med forsk. fødevarer 113 256 4,00 1,50 513C Engroshandel, godk., uemb./letford., undt. kød, fisk, frugt og grønt 93 121 4,00 1,50 513D Pakning og engroshandel, undt. kød, fisk, fjerkræ, æg, frugt og grønt 60 75 5,00 1,50 513100 Frugt og grønsager, engroshandel, pakning og opbevaring 226 527 3,00 1,50 513200 Kød og kødprodukter, engroshandel, eksport 78 308 6,00 1,50 513200A Fjerkræ- og fjerkrækødprodukter, engroshandel, eksport 0 0 6,00 1,50 513200B Kød og kødprodukter, engroshandel, hjemmemarked 59 105 513200D Fjerkrækød og fjerkrækødprodukter, engroshandel, pakn./opbev., hjemmemarked 2 6 513300A Ægpakkerier 35 52 6,00 0,30 513810 Fisk og fiskeprodukter,engroshandel, pakning og opbevaring 150 257 4,00 1,50 602410A Transportvirksomhed, godkendt, frost- og kølevogne 365 292 2,00 0,00 631200A Lagerhotel, køle-/ fryselagre, undt. fisk, fjerkræ og kød, godkendt 54 64 6,00 1,50 631200D Grænsekontrolsteder, fødevarer 3 1 1.274 2.119 513200C Kød og kødprodukter, engroshandel, eksport til USA 3 146 3 146 3.055 3.761 Branchen er ikke med i budgetmodel 2004. Branchen er ikke med i budgetmodel 2004. Branchen er ikke med i budgetmodel 2004. Branchen stammer fra supplement til TF- vejledning 2004 Branchen er ikke med i budgetmodel 2004 I alt for Engros uden tilvirkning Tilsynsfrekvens :  Ugentligt Tilsynsfrekvens :  1-3 I alt for denne tilsynsfrekvens I alt for denne tilsynsfrekvens Branchen er ikke med i budgetmodel 2004 Side 4 af 6
Antal virksomheder Antal udførte tilsyn Normeret tid til tilsyn pr. virksomhed for 2004 Normeret tid til prøverudtag ning pr. virksomhed for 2004 521120A Kiosker, supplerende salg af fødevarer 132 102 524440 Keramikere med detailsalg 193 88 1,00 0,30 526300 Anden detailhandel bortset fra butikshandel I budgetmodel 2004 er branchen placeret under detailvirksomheder med 1 tilsyn 3.749 1.308 1,00 0,00 5263A Automater I budgetmodel 2004 er branchen placeret under detailvirksomheder med 1 tilsyn 162 141 1,00 0,00 554010 Værtshuse, bodegaer mv. uden tilvirkning I budgetmodel 2004 er branchen placeret under detailvirksomheder med 1 tilsyn 1.856 1.506 1,00 0,00 6.092 3.145 511790A Slagtebusser 32 23 1,25 1,50 521110 Dagligvareforretninger, kolonialhandel 5.442 6.250 2,50 0,00 521120 Kiosker 2.266 2.253 1,00 0,00 522100 Frugt- og grøntforretninger 572 719 2,50 0,25 522420 Chokolade- og konfektureforretninger/-afdelinger med tilvirkning 509 559 1,50 0,50 522500 Vinforretninger 362 344 1,00 0,00 523A Apoteker, materialister og helsekostforretninger 1.105 886 1,00 0,00 526210 Stader og boder 521 403 1,75 0,25 553010S Sæson restauranter, cafeterier, kantiner m.m. 514 559 553020 Restaurant, cafeterie, kantine m.m. begr. vareudv./enkel tilvirkning 10.167 10.853 1,75 0,25 5552B Børneinstitutioner, vuggestuer 2.238 2.194 1,75 0,00 23.728 25.043 158120 Bagerforretninger/ -afdelinger 1.349 2.735 6,00 1,00 522200 Slagter-, viktualie- og smørrebrødsforretninger/- afdelinger 1.851 3.978 6,00 1,00 522300 Fisk- og vildtforretninger/ -afdelinger, fiskebiler 484 805 6,00 1,50 522710 Osteforretninger 169 280 2,50 0,50 553010 Restauranter, cafeterier, kantiner m.m. 10.960 20.481 6,00 1,00 5551A Hospitals- og institutionskøkkener 1.857 3.436 6,00 1,00 555200 Catering og diner transportable 231 400 6,00 1,00 16.901 32.115 46.721 60.303 Tilsynsfrekvens :  1 I alt for denne tilsynsfrekvens Tilsynsfrekvens :  2-3 Branchen er ikke med i budgetmodel 2004. Branchen stammer fra supplement til TF- vejledning 2004 Branchen er ikke med i budgetmodel 2004 I alt for denne tilsynsfrekvens I alt for Detail: I alt for denne tilsynsfrekvens Detailvirksomheder Tilsynsfrekvens :  0,5 Side 5 af 6
Antal virksomheder Antal udførte tilsyn Normeret tid til tilsyn pr. virksomhed for 2004 Normeret tid til prøverudtag ning pr. virksomhed for 2004 410000 Indvindingsanlæg, kildevand og naturligt mineralvand 3 3 5263B Primærproducent salg til forbruger, registreret, stalddørssalg I budgetmodel 2004 er branchen placeret under primærproducenter med 1 tilsyn 303 173 1,00 0,25 306 176 012520 Biavl 0 0 050100 Tankkølefartøjer 46 43 2,00 0,00 46 43 153B Spirevirksomheder 1 4 1 4 353 223 Antal virksomheder Antal udførte tilsyn Normeret tid til tilsyn pr. virksomhed for 2004 Normeret tid til prøverudtag ning pr. virksomhed for 2004 923300 Markeder og festivaler 138 422 98A Virksomheder under etablering 1.458 120 I alt for Primærproducenter I alt for denne tilsynsfrekvens Tilsynsfrekvens :  1 I alt for denne tilsynsfrekvens Tilsynsfrekvens :  4-6 I budgetmodellen 2004 er branchen ikke indarbejdet Disse branchekoder er ikke indarbejdet i budgetmodellen Branchen er ikke med i budgetmodel 2004. Branchen stammer fra supplement til TF- vejledning 2004 I budgetmodellen 2004 er branchen ikke indarbejdet Tilsynsfrekvens :  - Tilsynsfrekvens :  0,5 Primærproducenter Øvrige I alt for denne tilsynsfrekvens Side 6 af 6