Fødevarestyrelsen
23.03.05
J.nr.: 2005
-
20
-
26
-
00538
/ FVST
Svar
på
FLF alm. Del spørgsmål 6
Til belysning af Fødevarestyrelsens reelle arbejdsbetingelser vil ministeren så belyse følge n-
de:
Rammen for antal tilsyn inden for den enkelte virksomhedskategori, jf. Fødevaresty-
relsens tilsynsvejledning for 2003, 2004 og 2005
For at sikre at fødevareregionerne følger ensartede principper for fastsættelsen af det årlige
antal tilsyn i fødevarevirksomheder, der er autoriserede, godkendte, registrerede eller har a
n-
meldte aktiviteter i henhold til Autorisationsbekendtgørelsen, har Fødevarestyrelsen udarbej-
det en tilsynsfrekvensvejledning.
Tilsynsfrekvensvejledningen revideres hvert år for at tage højde for ønsker om nye brancher
for fødevarevirksomheder og ændringer i det vejledende behov for tilsyn.
Tilsynsfrekvensvejledningen 2005 består af en vejledningstekst og tre bilag.
Vejledningsteksten fastsætter formålet med tilsynsfrekvenser, definitioner og principper
for regionernes planlægning af kontrolaktiviteten
Bilag 1 indeholder en liste over de vejledende tilsynsfrekvenser for engrosvirksomheder
med tilvirkning, engrosvirksomheder uden tilvirkning, detailfødevarevirksomheder samt
enkelte primærproducenter
Bilag 2, som er nyt, uddyber vejledningens krav om, at tilsynsfrekvensen skal fastsættes ud
fra en behovsorienteret vurdering. Bilag 2 gælder for engrosvirksomheder med tilvirkning.
I bilaget gennemgås de elementer, der kan indgå i en differentieret, behovsorienteret vurd e-
ring for disse virksomheder.
Bilag 3, som er nyt, indeholder en vejledning om kontrolplanlægning på slagterier og i
kødvirksomheder.
Tilsynsfrekvensvejledningerne for 2004 og 2003 indeholder en generel vejledningstekst og bi-
lag 1 med oversigt over de vejledende tilsynsfrekvenser.