Stormgade 2-6 1470 København K T 33 95 13 10 F 33 95 13 11 www.minff.dk [email protected] Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 19. september 2005 Sagsnr.: 437-25 Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 15. august 2005 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af føl gende spørgsmål 250:   Spørgsmål 250: ”Hvordan kan det tillades at mærke halskød som maskinrenset halskød, når EU -reglerne i andre sam- menhænge er til hinder for mærkning af kød?” Svar: Det følger af mærkningsdirektivets (EF) Nr. 13/2000 art. 5, stk. 3   , der er implementeret ved mær  k- ningsbekendtgørelsens § 16, at en varebetegnelse på levnedsmidler skal indeholde oplysninger om den behandling levnedsmidlet har undergået, hvis en undladelse heraf kan skabe tvivl hos køberen. Jeg har med hjemmel i ovennævn  te bestemmelse besluttet, at varebetegnelsen for halskød, der sælges som fersk kød, og som er renset i en slynge/skrabemaskine, skal suppleres med en angivelse af den behandling, som halskødet har undergået, så forbrugeren ikke kommer i tvivl om varens bes   kaffenhed. Lars Barfoed         /Thomas Elvensø