Fødevarestyrelsen
Dato: 09.08.2005
J.nr.: 2005-20
-
26
-
00774
/
EEP/MENY/THE
Samrådsdrøftelse
10. august 2005
Tale
til samrådsdrøftelse om
import af kød med resistente salmonellabakterier
Spørgsmål: Hvilke initiativer vil ministeren tage for at få sat en stopper for import af kød fra
udlandet, som oftere indeholder resistente salmonellabakterier end dansk kød.
Danmark er i front i indsatsen mod antibiotikaresistens
Først og fremmest vil jeg gerne sige, at der er grund til at se med stor
alvor på problemstilli ngen omkring forekomst af resistente bakterier i
fersk kød. Derfor har vi gennem flere år iværksat en intensiv indsats
for at kortlægge og bekæmpe forekomsten af resistente bakterier.
Dette har medført, at Danmark på nuværende tidspunkt er det absolut
førende land i verden med hensyn til forskning og viden om antibiot i-
karesistens hos de bakterier, der kan smitte via vores fødevarer.
Igangværende indsatsområder
Vores indsats har været gennemført på
mange fronter.
Danmark har en meget restriktiv politik for dyrlægernes anvendelse af
antibiotika til produktionsdyr. Antibiotika må ikke bruges som en r u-
tinemæssig forebyggende foranstaltning, og de antibiotika, der er vi g-