Stormgade 2-6 1470 København K T 33 95 13 10 F 33 95 13 11 www.minff.dk [email protected] Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den  20. juni 2005 Sagsnr.: 433-41 Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 12. juni 2005 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende s pørgsmål 168:   Spørgsmål 168: ”Af ministerens svar på FLF alm. del   – –  94 fremgår, som gengivet i vedlagte skema, at antallet af opfølgende besøg udgør mindre end 10 pct. af de givne indskærpelser. Hvis der, som det er oplyst af ministeren og fremgår af skemaet nedenfor, er givet lidt mere end to indskærpelser pr. besæ t- ning, svarer det til, at langt under en femtedel af indskærpelse  rne er fulgt op med kontrolbesøg. Vil ministeren oplyse, hvilke overvejelser de meget store forskelle i antal indskærpelser pr. besætning i de forskellige regioner giver ministeren anledning til?” Svar: Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der er ansvarlig for velfærdskontrollen i svineb e- sætninger. Fødevarestyrelsen har oplyst mig følgende, hvortil jeg kan henholde mig: ”I forbindelse med opgørelse af resultaterne af den velfærdskontrol, der i 2004 er gennemført i svinebesætninger, er der registreret forskelle fødevareregionerne imellem for så vidt angår det gennemsnitlige antal indskærpelser pr. be  sætning. Som opfølgning på de konstaterede forske lle iværksætter Fødevarestyrelsen en undersøgelse, der har til formål at belyse, om forskellene f ø- devareregionerne imellem kan tillægges forskelle i besætningsstruktur el. lign., om der er tale om regionsforskelle i vurderingen af forhold i besætninger eller eventuelt en kombin  ation. Med henblik på at opnå den størst mulige ensartethed i kontrollen gennemfører Fødevarestyrelsen l ø- bende en koordinering fødevareregionerne imellem. Der er tale om en dyn amisk proces, som især påvirkes af ny eller ændret lovgivning eller andre særlige problemstillinger. Ved koordin e- ringen anvendes forskellige redskaber, herunder især drøftelser ved veterinærchefmøder, u d- veksling af erfaringer mellem tilsynsførende dyrlæger i fødeva reregionerne samt sagsbehandlere fra Fødevarestyrelsen (ERFA -grupper), afholdelse af temadage om aktuelle emner og årlig s u- pervision af fødevareregionerne. Undersøgelsens konklusion vil eventuelt kunne medføre yde   r- ligere tiltag.” Lars Barfoed         /Thomas Elvensø