Stormgade 2-6
1470 København K
T 33 95 13 10
F 33 95 13 11
www.minff.dk
[email protected]
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Den 8. juni 2005
Sagsnr.: 433-38
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 13. maj 2005 (Ad FLF alm.
del) udbedt sig min besvarelse af følg ende spørgsmål 122:
Spørgsmål 122:
Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af samrådsspørgsmål R oplyse, hvor lang tid en
restaurant gennemsnitligt er lukket i forbindelse med bekæmpelse af rotter?
Svar:
Fødevarestyrelsen registrerer ikke antal og længde af midlertidige lukninger, som følge af ro t-
ter.
Miljøstyrelsen oplyser, at det er forskelligt, hvor lang tid det tager at komme af med rotter i en
fødevarevirksomhed. Det afhænger altid af den konkrete sag. De fleste tilfælde kan løses på få
dage, andre på få uger. En gang imellem kan det vare måneder.
Det kan være svært for kommunens rottebekæmper med det samme at finde grunden(e) til, at
der er rotter. Ejendommens tilstand, størrelse, alder, afløbsforhold, omgivelser m.m. kan a lle
spille ind. Ofte må bekæmperen prøve sig frem for at finde og udelukke mulige årsager.
Lars Barfoed
/Thomas Elvensø