Text Box: PRESSEMEDDELELSE

 

13. april 2005

 

Udenrigsudvalget besøger Rom

 

Udenrigsudvalget rejser den 17.-18. april 2005 på et kort besøg i Rom. Formålet er at besøge tre af FN’s særorganisationer, der har hovedsæde i Rom, for at få indblik i og drøfte de opgaver og aktiviteter, organisationerne gennemfører, bl.a. via de danske multilaterale bidrag.

 

Udvalget vil under besøget i Rom holde møder med FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), FN’s Fond for Landbrugsudvikling (IFAD) og FN’s Verdensfødevareprogram (WFP). Under drøftelserne med repræsentanter for de tre organisationer vil udvalget få lejlighed til at drøfte de forskellige organisationers indsats. Centrale problemstillinger under drøftelserne vil blandt andet være organisationernes målopfyldelse og effektivitet, organisationernes rolle set i forhold til FN-reformerne og organisationernes bidrag til opfyldelse af årtusindmålene forud for FN’s statuskonference i New York i september 2005. Der vil desuden være lejlighed til at drøfte de danske synspunkter og prioriteter i forhold til FAO, IFAD og WFP.

 

Besøget finder sted på et tidspunkt, hvor Danmark har posten som formand for bestyrelsen i WFP, der varetages af den danske ambassadør i Rom. Der vil derfor især være fokus på WFP, hvor global fødevaresikkerhed, behovet for fødevarebistand, herunder WFP’s indsatser vedrørende hiv/aids og skolebespisning, udviklingen i WFP’s opgaver på udviklings- og nødhjælpsområdet m.v. vil være væsentlige emner for drøftelserne.

 

Budgettet for udvalgets rejse er på 65.000 kr.

 

Følgende medlemmer deltager i rejsen:

Steen Gade (SF) formand, Pia Larsen (V), Troels Lund Poulsen (V), Hanne Severinsen (V), Eyvind Vesselbo (V), Jeppe Kofod (S), Kim Mortensen (S), Kirsten Brosbøl (S), Troels Ravn (S), Margrethe Vestager (RV) og Naser Khader (RV)

Programmet for udvalgets rejse kan findes på www.folketinget.dk, Udenrigsudvalgets alm. del, bilag 63.

 

Yderligere oplysninger om rejsen kan fås ved henvendelse til Steen Gade på tlf. 33 37 44 12 eller til udvalgets sekretær Anja Riber Skydt på tlf. 33 37 36 17.