Retsudvalget 2004-05 (2. samling)
REU Alm.del Bilag 352
Offentligt
191551_0001.png
191551_0002.png
Folketinget — RetsudvalgetChristiansborg, den 6. juli 2005
Tiludvalgets medlemmer og stedfortrædere.
Tidspunkter for Retsudvalgets studieture vedr. politikredsreform m.v.Retsudvalget drøftede på sit udvalgsmøde den 9. juni 2005 evt. indenlandske ogudenlandske studierejser om politikredsreform m.v. Det blev besluttet at ned-sætte et underudvalg bestående af udvalgsformand Peter Skaarup (DF), MortenBødskov (S) og Tom Behnke (KF) til at arbejde videre med de forslag og input,som fremkom under mødet.Underudvalget foreslår, at der gennemføres disse 2 heldags indenlandskestudieture:-Torsdag den 25. august:København (nærpoliti), Glostrup politikreds ogNæstved eller Vordingborg politikreds (formentlig Vordingborg) samtevt. besøg hos en domstol i det sydsjællandske område vedr. retskredsre-form.-Tirsdag den 30. august:Århus politikreds og Holstebro politikreds samtevt. besøg hos en domstol vedr. retskredsreformProgramudkast til de 2 studieture forventes at foreligge i starten af august,hvorefter tilmeldingsblanket forventes omdelt.
Endvidere foreslår underudvalget en 2-dages studierejse til England om føl-gende emner med vægt på det første:-Politiets organisation og struktur m.v. bl.a. med fokus på politiets lokaleorganisation, det kriminalpræventive arbejde, tilstedeværelsen i og sam-
--
arbejde med lokalsamfundene og brugen af IT/web-sites til at styrke det-te arbejde.Politiklagesystem.Ungdomskriminalitet.
Underudvalget foreslår, at denne studierejse gennemføres tirsdag-onsdagden 27-28. september 2005 – evt. med afrejse mandag den 26. september omaftenen.Programudkast forventes at foreligge i starten af august, hvorefter tilmeldings-blanket forventes omdelt.
Med venlig hilsenJørgen Nielsen,udvalgssekretær.
-2-