Fødevarestyrelsen
24.08.2005
J.nr.: 2005
-
20
-
26
-
00796
/
TAJ
Notat
EU retsakter på fødevareområdet vedtaget
i perioden medio 2001 til juli 2005
Vedlagte oversigt angiver samlet set de EU retsakter (direktiver, forordninger, afgørelser og
beslutninger), som er vedtaget i perioden medio 2001 til juli 2005. Det skal i den forbindelse
bemærkes,
at oversigten alene indeholder retsakter indenfor Fødevarestyrelsens ressort,
at oversigten både indeholder re tsakter vedtaget af ministerrådet samt retsakter, der i
forbindelse med komitéprocedure, har været forelagt Folketingets Europ audvalg, samt
at oversigten alene indeholder retsakter, der er både vedtaget og
offentliggjort i EU
-
Tidende.
Oversigten indeholder retsakternes titel, nr., vedtagelsesdato og en kort indholdsidentifikati-
on, hvor det skønnes nødvendigt. Videre fremgår det af oversigten, hvordan de vedtagne ret s-
akter påvirker det danske beskyttelsesniveau. Påvirkningen af beskyttelsesniveauet er fastl agt
ud fra følgende krit erier:
En positiv påvirkning indebærer, at retsakten enten har medført en skærpelse af eksist
e-
rende danske fødevarelovgivning, eller at der med retsakten er indført regulering på et
hidtil ureguleret område.
En neutral påvirkning i ndebærer, at retsakten hverken har medført en skærpelse eller en
svækkelse af eksisterende danske fødevarelovgivning.
En negativ påvirkning indebærer, at retsakten har medført en svækkelse af eksisterende
dansk lovgivning.
Det fremgår af oversigten, at ud af de i alt 141 retsakter vedtaget i perioden har 80 påvirket
det danske beskyttelsesniveau positivt, 52 har ikke påvirket beskyttelsesniveauet og 9 retsa k-
ter har på virket beskyttelsesniveauet negativt.