Svinesektoren – mellem internationale markedskræfter og vælgerhensyn - et spændende seminar om svineproduktionens fremtid, hvor både Miljøminister Connie Hedegaard, gdr. borgmester Kent Skaanning, direktør Orla Grøn Pedersen, professor Peter Sandøe, folketingsmedlem Martin Lidegaard (R), m.fl.  m.fl. medvirker. Dansk svineproduktion står foran et kæmpe udskilningsløb. På den ene side kræver aftagerne af dansk svinekød kvalitet til konkurrencedygtige priser og på den anden side stilles stadig stigende krav til miljø, dyrevelfærd og fødevare   -sikkerhed. Svineproduktionen har længe givet anledning til bekymring med hensyn til virkningerne på sundhed, miljø og dyrevelfærd. Holdningerne hertil varierer selvfølgelig om det er naboen til svinefarmen, politikeren, den menige borger eller interesseorganisationerne, der spørges. Sundhed, miljø og dyrevelfærd er indbyrdes forbundne problemstillinger, der gør det nødvendigt at betragte dem som en helhed. For at effektivisere svineproduktionen og bevare den internationale konkurrenceevne, er producenterne - ifølge brancheorganisationerne - som minimum nødt til at fordoble de nuværende besætningsstørrelser. Dansk svineproduktion har stor samfundsmæssig betydning. Den bidrager med mange milliarder til samfundets husholdning og giver beskæftigelse til ca. 150.000 ansatte i primær- og forarbejdningsleddet – arbejdspladser, vi gerne vil bevare i Danmark. Netop derfor er det nødvendigt med en bred debat mellem erhvervet, forbrugerne og andre interesseorganisationer - så der kan skabes en balance mellem de berørte parter. Seminaret finder sted onsdag, den 9. marts 2005, kl. 09.30 – 16.30 på Vejen Kongreshotel, Askovvej 50, 6600 Vejen. Yderligere oplysninger og tilmelding kan ske på tlf. 4341 1769 eller på   www.1769.dk  Vinterseminar, hvor også hele programmet kan læses. Kontakt: Hans P. Dam, direktør, Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab på tlf. 4341 1769 Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab er Danmarks ældste landbrugs-organisation, der fungerer som politisk uafhængigt tværfagligt dialogcenter om bæredygtig fødevarefremstilling.