Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2004-05 (2. samling)
FLF Alm.del Bilag 152
Offentligt
A
Udvalget for Fødevarer, Landbrug og
Fiskeri (2. samling)
FLF alm. del - Bilag 152
Offentligt
NOTE (FLF-sekr)
Nedenstående henvendelse fra Danmarks Restauranter & Cafeer
er modtaget på mail
Forespørgsel vedr. åbent samråd; Omfordeles til Udvalget
Afsender: Danmarks Restauranter & Ca%er
Åbent samråd på foranledning af Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, onsdag d. 11.
maj 2005, kl. 13.00, vær. 2-080
I forbindelse med Danmarks Restauranter & Caf&rs (DRC) deltagelse i ovennævnte møde d.d., vil
Foreningen høre, om det er muligt, at Udvalgets medlemmer forholder sig til følgende, og eventuelt
inddrager nedenstående tillægsspørgsmål til ministeren, på mødet?
Uddybende spørgsmål til ministeren for familie- og forbrugeranliggender, Lars Barfoed (om
rotteplagede restauranter):
I forlængelse af spørgsmålet til ministeren angående dagspressens dækning af problemerne med
rotteplagede fødevareproducerende virksomheder, herunder restauranter, og ministerens redegørelse
for det reelle omfang af problemet, foreslår brancheforeningen Danmarks Restauranter & Caf&r,
følgende yderligere spørgsmål til afklaring:
1. "Har ministeren kontaktet relevante myndigheder, herunder Københavns Kommune, for at
få en vurdering af Horestas påstand om, at "der skulle være 1000 restauranter i 2004, der
har haft problemer med rotter"? "(Baggrund: Københavns Kommune har, på forespørgsel
fra DRC, ikke kunnet genkende dette størrelsesforhold, og stiller sig uforstående overfor
Horestas påstand).
2. "Hvad vil ministeren gøre for at bekæmpe myter og rygter angående de
fødevareproducerende virksomheders frygt for at få en "sur Smiley", og dermed risikere at
miste sit kundegrundlag?"
3. "Hvordan vil ministeren sikre, at myndighedernes tidsforbrug til bekæmpelse af rotter — og
dermed midlertidig lukning af restauranten — bliver optimalt udnyttet således, at der både
sikres en effektiv rottebekæmpelse, og en hurtig genåbning af restauranten? (baggrund: det
har flere gange været tilfældet, at restauranter har været lukket i længere tid, med store
økonomiske tab tilfølge. Er det optimalt?)"
4. "Hvordan vil ministeren sikre, skadedyrsbekæmpelsesfirmaer fremover lever op til
myndighedernes krav om korrekt anmeldelsesprocedure og forretningsmetoder, samt sikre,
at bekæmpelsen bliver et fælles anliggende mellem myndigheder, kommunen og de ramte
fødevareproducerende virksomheder?"
5. Kunne man i forlængelse heraf eventuelt foreslå ministeren, at den fødevareproducerende
virksomhed selv bliver pligtig til at anmelde skadedyrsforekomster direkte til kommunen,
med det formål, at bekæmpe uhensigtsmæssig ansvarsplacering?
Til yderligere orientering, henviser vi i øvrigt til vedlagte pressemeddelelse, der er udsendt d.d.