Besvarelse  af  spørgsmål  nr.     1  (ad  L  132  Lov  om  æ   n- dring af lov om røgfri miljøer i offentlige lokaler, tran   s- portmidler  og  lignende),  som  Folketingets  Sundheds- udvalg har stillet til indenrigs- og sundhedsministeren den 21. december 2004 Spørgsmål    1: "Ministeren  bedes  oplyse,  hvorfor  ministeren  i  bemærkningerne  til  lovfor - slaget  alene  har  henvist  til  en  engelsk  undersø gelse,  og  ikke  har  fundet anledning til at henvise til det danske Arbejdsmiljøinstituts rapport om pa s- siv rygning i hotel- og restaurationsbranchen, som belyser emnet bredt og også inddrager de ansattes arbejdsmiljø " Svar: Formålet med lovforslaget er at bidrage til at forebygge og begrænse g ener ved passiv rygning på serveringssteder. Lovforslaget sigter primært mod at give den enkelte borger mulighed for at færdes i det offentlige rum uden at blive udsat for passiv rygning. Regeringen opfordrer samtidig til, at det en- kelte  serveringssted  i  forbindelse  med  indførelsen  af  bestemmelsen  om obligatorisk skiltning inddrager de ansattes arbejdsmiljø. Det  fremgår  at  bemærkningerne  til  lovforslaget,  at  det  anslås,  at  passiv rygning  årligt  medfører  100  til  750  død  sfald.  Skønnet  baserer  sig  på  en engelsk rapport fra 2002, ”Annual Report of the Chief Medical  Officer, De- partment of Health, UK 2002”.  Forskellen mellem 100 og 750 dødsfald ind i- kerer en betydelig usikkerhed ved beregningerne. Arbejdsmiljøinstituttets   rapport  ”Passiv  rygning  –  et  problem  inden  for  re- staurationsbranchen”  indeholder ikke ny dokumentation vedrørende pa ssiv rygning. Rapporten er baseret på udenlandske videnskabelige undersøge l- ser  og  estimerer  herudfra  -  under  bestemte  forudsætninger   -,  at  5  –  10 dødsfald pr. år blandt ansatte i restaurationsbranchen kan tilskrives passiv rygning. Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato: Kontor: 5.s.kt. J.nr.: 2004-1433-144 Sagsbeh.: SSK Fil-navn: Dokument 2