Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Miljø - og Planlægningsudvalget
Det Politisk-Økonomiske Udvalg
Sundhedsudvalget
Udvalget for Videnskab og Teknologi
26
. oktober 2004
Kære udvalgsmedlem
Mandag den 8. november 2004 præsente rer Det Rådgivende Udvalg for Fødevarefors k-
ning (RUF) sin strategi for bioteknologisk forskning på fødevareområdet. Konferencen
foregår i Landstingssalen på Christ iansborg kl. 8:30 til 14:00.
Almindelige varer som brød, ost, vin og øl har altid været prod
uceret ved brugen af bio-
teknologi. I fremtiden vil bioteknologi spille en endnu større rolle - særligt hvis ny v i-
den kan sikre, at forbrugerne får sikrere, sundere og mere velsmagende fødev arer.
Forskningsstrategien handler om, hvordan forbrugerne kan sikres kontante fordele af
den nye teknologi.
Det Rådgivende Udvalg for Fødevarefors kning (RUF) vil på konferencen komme med
ti anbefalinger til regeringen, og give startskuddet til en grundig debat om bioteknologi-
ens potentialer og perspektiver med udgangspunkt i følgende spørgsmål:
Kan vi få mere velsmagende mad
Kan bioteknologien give os sundere fødevarer, der kan være med til at min d-
ske risikoen for livsstilssygdomme?
Hvad betyder forskning i bioteknologi for danske virksomheder og arbejds-
pladser?
Hvordan sikrer vi tilstrækkelig viden om bioteknologiens potentialer og pe r-
spektiver?
I programmet indgår bl.a. indlæg af Per Falholt, Novozymes, Peter Sa ndøe, Center for
Bioetik, KVL, Alfred Josefsen, Irma og Leo Larsen, Det Rådgivende Ud valg for Fød e-
vareforskning. Konferencen afsluttes med en paneldebat med repræsentanter fra fors k-
ningen, industrien, forbrugerne og den politiske verden.
Program for konferencen er vedlagt.
Vi håber, du har mulighed for at deltage i præsentationen af ud valgets oplæg til en ny
bioteknologisk forskningsstrategi for fødevareområdet, og samtidig bidrage til diskuss i-
onen om bioteknologiens fremtidige potentiale og perspektiver.
Med venlig hilsen
Hans Christian Schmidt
fødevareminister
Henriette Kjær
familie- og forbrugerminister
./.