dlemmerne af Folketingets Europaudvalg deres stedfortrædere Journalnummer Kontor 400.C.2-0 EUK 5. november 2004 KOMITÉSAG Til underretning for Folketingets Europaudvalg vedlægges Miljøministeriets notat samt grundnotat om forslag til Kommissionens direktiv om tilpasning til den tekniske udvikling af bilag II og III til Rådets direktiv 76/768/EØF om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstater- nes lovgivning om kosmetiske midler (UV-filter – 35. tilpasning). Medlemslandene skal skriftligt afgive deres stemme om forslaget inden den 10. november 2004.
2 N O T A T MINISTEREN Ledelsessekretariatet, EU-Koordinationen J.nr. D 017-0007 Ref. EHT Den   Notat  til  Folketingets  Europaudvalg  vedrørende  forslag  til  Kommissions direktiv om tilpasning til den tekniske udvikling af bilag II og III til Rå- dets  direktiv  76/786/EØF  om  indbyrdes  tilnærmelse  af  medlemsstaternes lovgivning om kosmetiske midler (UV-filter – Kommissionen har fremsendt forslag til Kommissions direktiv om tilpasning til den tekniske  udvikling af  bilag  II  og  III  til  Rådets  direktiv  76/786/EØF  om  indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om kosmetiske midler (UV-filter – 35. tilpasning). Forslaget er en opfølgning på vurderingen fra Den Videnskabelige Komité for For- brugerprodukter (SCCP) om, at det ikke er til fare for menneskers sundhed at an- vende stoffet Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoat, CAS-nr. 302776-68-7, i koncentration på maksimalt 10 %, alene eller i kombination med andre UV-filter i solcreme. Det vil med forslaget være muligt at anvende stoffet som UV-filter i solcreme. Regeringen agter at stemme for Kommissionens forslag.
3
4 MILJØstyrelsen 4. november 2004 Kemikalier tvn/kemikalier j.nr. D 017-0007 GRUNDNOTAT vedrørende Forslag til Kommissionens direktiv om tilpasning til den tekniske udvikling af bilag II og III til Rådets direktiv 76/768/EØF om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om kosmetiske midler (UV-filter - 35. tilpasning). 1. Status Kommissionen sendte den 27. oktober 2004 ovennævnte forslag til medlemslande- ne. Forslaget har hjemmel i artikel 95 i TEF. Forslaget skal vedtages i komité-procedure efter forskriftsprocedure (1999/468/EF art. 5). Medlemslandenes skal skriftligt afgive deres stemme om forslaget inden den 10. november    2004. 2. Formål og indhold Formålet med forslaget er at gennemføre de ændringer af kosmetikdirektivet, som er nød- vendiggjort af nye videnskabelige vurderinger  fra  Den Videnskabelige Komité for Forbru- gerprodukter (SCCP). Komiteen har den opfattelse, at det ikke er til fare for menneskers sundhed at anvende stof- fet Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoat, CAS-nr. 302776-68-7, i koncentration på maksimalt 10%, alene eller i kombination med andre UV-filter i solcreme. Med forslaget godkendes stoffet i overensstemmelse med komittéens vurdering. 3. Nærheds- og proportionalitetsprincippet Forslaget har til formål at tilpasse det eksisterende kosmetikdirektiv og er derfor ikke i kon- flikt med nærheds- og proportionalitetsprincippet.   4. Konsekvenser for Danmark Lovgivningsmæssige konsekvenser: Det er Miljøstyrelsens vurdering, at direktivforslaget skal implementeres ved udstedelse af en dansk bekendtgørelse.  Reglerne skal efter forslagene være gennemført i dansk ret senest 6
5 måneder efter Kommissionens vedtagelse  af  forslaget, og  det forventes derfor, at reglerne skal være gennemført senest medio 2005.   Økonomiske og administrative konsekvenser: Forslaget  forventes  ikke  at  have  væsentlige  økonomiske  konsekvenser.  Forslaget  retter  sig mod produktionsvirksomheder, hvoraf der i Danmark kun findes få og mindre virksomhe- der. Med forslaget får virksomhederne mulighed for at anvende endnu et filter i solcremer.   Beskyttelsesniveau: Forslaget forventes at medføre en forbedring af beskyttelsesniveauet i Danmark.   5. Høring Forslaget har været sendt i høring i specialudvalget med svarfrist den 2. november. Der er ikke modtaget høringssvar.