Folketinget — Det Energipolitiske Udvalg Christiansborg, den 6. oktober 2004 Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere. Regeringens lovprogram for 2004-05 - på energiområdet Vedlagt omdels et uddrag af statsministerens skriftlige redegørelse i Folketinget tirsdag den 5. oktober 2004, som vedrører Det Energipolitiske Udvalgs arbejds- område. Med venlig hilsen Jan Rasmussen, udvalgssekretær.
FINANSMINISTEREN Almindelig lovgivning: Lovgivning vedrørende DONG A/S  (Nov I) Lovforslaget har til formål  at skabe forudsætningerne for en privatisering af DONG A/S. ØKONOMI   - OG ERHVERVSMINISTEREN Almindelig lovgivning: Lovgivning vedrørende EnergiNet Danmark  (Okt II) Lovforslaget skaber de lovgivningsmæssige rammer for etableringen af den nye statslige virksomhed EnergiNet Danmark. EnergiNet Danmark skal fremover varetage systemansvar og overordnet transmission for både el og gas. Lovforslaget følger op på aftalen af 29. marts 2004 mellem regeringen og S, DF, SF, RV og KD om fremtidssikring af energiinfrastruktu- ren samt på aftalen af 29. marts 2004 mellem øk  onomi- og erhvervsministeren og Elfor om kapitalforhold i elsektoren og sikring af uafhængighed i den overordnede infrastruktur på elområ det. Ændring af lov om CO2   -kvoter (Dec I) Forslaget gennemfør er en ændring af EU’s direktiv 2003/87/EF om handel med kv   oter for drivhusgasudledninger, som åbner mulighed for, at virksomheder omfattet af CO2 - kvoteloven kan benytte projektkreditter til at overholde deres kvoteforpligtelser. Projektkre- ditter er baseret på gennemførelse af miljøprojekter i andre lande. Lov om fremme af energibesparelser m.v. i bygninger (Jan I) Forslaget gennemfører dele af EU -direktiv 2002/91/EF om bygningers energimæssige yd evne, der omhandler energiattestering for bygninger og lejligheder, eftersyn af kedler og kli- maanlæg i bygninger samt vurdering af varmeanlæg. Forslaget omfattes af lovovervågning. Ændring af lov om elforsyning vedrørende havvindmølleudbud (Feb I) Forslaget følger op på den energipolitiske aftale fra marts 2004   vedrørende vindenergi og d e- central kraftvarme m.v. Den 2. juli 2004 blev der offentliggjort et udbud af en koncession til opførelse og drift af en havvindmøllepark ved Horns Rev. Næ rværende forslag etablerer hjemmel til udbetaling af et pristillæg pr. kWh   til vinderen af udbuddet.
Lovgivning vedrørende kommunalreformen: Ændring af lov om bygnings   - og boligregistrering, lov om Elsparefonden og lov om fremme af energi- og vandbesparelser i bygninger (Kommunalreform) (Jan II) Forslaget skal sikre entydigheden i adressesystemet, da der efter kommunalreformen vil fin- des flere veje med samme navn inden for én kommune. Forslaget indebærer endvidere ko n- sekvensændringer vedrørende Elsparefondens bestyrelse og om offentlig tilgængelighed af bygningers energimærkn  ing og energiplan. Økonomi   - og erhvervsministeren vil give Folketinget redegørelse om: Energipolitisk redegørelse (Apr II) Redegørelse om væsentlige forhold vedrørende landets el - og gasforsyning (Apr II)