Efterårssession i Dublin
Udvalg: OSCEs Parlamentariske Forsamling
Startdato: 02-10-2024
Slutdato: 04-10-2024
Sted: Dublin, Irland
Den danske delegation til OSCE Parlamentariske Forsamling deltager i efterårssessionen i Irland, den 2. - 4. oktober 2024

Møderne under efterårssessionen vil tage udgangspunkt i de tre dimensioner af OSCEs arbejde - den politisk-militære, den økonomisk-miljømæssige og den menneskelige. Den danske delegation vil deltage aktivt i sessionen. Især vil den politisk-militære dimension være fremtrædende på dagsordenen i lyset af Ruslands angrebskrig mod Ukraine, hvor sikkerheden i Europa og støtte til Ukraine fortsat forventes at blive genstand for drøftelser.

Drøftelserne med fokus på økonomiske og miljømæssige spørgsmål samt menneskerettigheder vil ligeledes være centrale, hvor blandt andet bæredygtig udvikling og klimaforandringer vil blive behandlet. Side events forventes blandt andet at omhandle udfordringer med vandforsyning i lyset af klimaforandringerne og andre aktuelle emner. Den danske delegation forventes ligeledes fokusere på OSCE PAs bidrag til OSCEs valgobservationer, som er med til at fremme demokratiske processer og styrke tilliden til valg i regionen.

Med deltagelse fra de 57 OSCE-medlemslandes parlamenter udgør den årlige efterårssession en unik platform for tværnational dialog og styrkelse af samarbejdet om fælles udfordringer. Den danske delegation ser frem til at bidrage aktivt til diskussionerne og udveksle erfaringer med kolleger fra hele OSCE-regionen.

Hele dagsorden for sessionen kan ses her.

Deltagere
Øvrige deltagere

Malte Möller-Christensen, Delegationssekretær
Claudius Larson, Delegationskoordinator

Budget
32.000 kr.
Regnskab
0 kr.