Deltagelse i 3. session 2024 i Europarådets Parlamentariske Forsamling
Udvalg: Europarådet
Startdato: 24-06-2024
Slutdato: 28-06-2024
Sted: Strasbourg, Frankrig
Den danske delegation til Europarådets Parlamentariske Forsamling (PACE) deltager i PACE’s sommer-session i Strasbourg den 24.-28. juni 2024

Et af højdepunkterne på den parlamentariske forsamlings session er en fælles debat om de juridiske og menneskeretslige aspekter af Ruslands aggression mod Ukraine, om sanktionernes rolle og om udslettelsen af kulturel identitet.

I forbindelse med sessionen er der endvidere anmodet om afholdelse af en hastedebat om udfordringer for demokratiet i Georgien, samt en aktualitetsdebat om hvorvidt Europarådet kan optrappe sine bestræbelser på at imødegå trusler mod ytringsfriheden.

Litauens udenrigsminister og formand for Europarådets Ministerkomité, Gabrielius Landsbergis vil i forbindelse med sessionen svare på spørgsmål fra den parlamentariske forsamling. Europarådets generalsekretær Marija Pejčinović Burić vil også tale i forsamlingen.

Der er endvidere forudset en udtalelse fra FN's højkommissær for menneskerettigheder Volker Türk, en fælles debat om at styrke demokratiet gennem deltagelse og deliberative processer samt om at styrke ungdomsperspektivet i forsamlingens arbejde.

Punkter på dagsordenen omfatter også emner som beskyttelse af kvindelige menneskerettighedsforkæmpere i Europa, politiske løsninger og støtte til fordrevne ukrainere samt sikring af menneskerettigheder for fremtidige generationer.

Forsamlingen beslutter sin endelige dagsorden på mødets første dag.

Hele dagsorden for sessionen kan ses her.

Deltagere
Øvrige deltagere

Pernille Deleuran, International chef

Kamilla Kjelgaard, delegationssekretær

Kenneth Finsen, delegationsassistent

Budget
108.000 kr.
Regnskab
0 kr.