1. session i Strasbourg
Udvalg: Europarådet
Startdato: 23-01-2012
Slutdato: 27-01-2012
Europarådets Parlamentariske Forsamling holder session i Strasbourg den 21.-25. januar 2013, og 4 danske folketingsmedlemmer deltager i den session.

I forbindelse med optagelse af nye medlemslande i Europarådet har disse lande forpligtet sig til at opfylde visse betingelser med hensyn til demokrati, menneskerettigheder og retsstatsprincipper inden for givne tidsrammer. En af sagerne på den kommende session bliver drøftelse af en rapport om Aserbajdsjans efterlevelse af de betingelser. Rapportens konklusioner er, at Aserbajdsjan har gjort betydelige fremskridt vedr. undertegnelse og ratifikation af konventioner og vedtagelse af nødvendig lovgivning, mens implementering af lovgivningen i praksis lader noget tilbage at ønske. Desuden konstateres det i en anden rapport, at der fortsat findes politiske fanger i Aserbajdsjan, hvilket naturligvis ikke er i overensstemmelse med demokratiske principper.

En tilbagevendende sag på Europarådets dagsorden er den det store antal sager, der verserer ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg. En del af disse sager skyldes, at nogle medlemslande ikke efterlever domstolens afgørelser og ikke sørger for at få bragt deres lovgivning og praksis i overensstemmelse med Menneskerettighedskonventionen. Hvis det skete, ville det nedbringe de verserende sager betragteligt.

Endelig skal man drøfte en rapport, der konstaterer, at 4 år efter krigen mellem Rusland og Georgien giver de humanitære konsekvenser af konflikten stadig anledning til stor bekymring. Det drejer sig bl.a. om genhusning eller tilbagevenden for flygtninge og internt fordrevne.

I den forbindelse vil der sikkert blive rejst et antal spørgsmål til Georgiens præsident, Mikheil Saakashvili, som vil tale til forsamlingen mandag eftermiddag.

Hele dagsordenen for sessionen kan ses på

http://assembly.coe.int/ASP/Doc/XrefViewPDF.asp?FileID=19120&Language=EN




Formål

At deltage i 1. session 2012

Deltagere
Øvrige deltagere

Pernille Deleuran, international chef
Mette Vestergaard, delegationssekretær
Claudius Larson, delegationsassistent

Budget
170.000 kr.
Regnskab
173.864 kr.