Ekspertmøde om Danmarks rolle i den globale kamp mod aids, tuberkulose og malaria
Den 1. april 2025 holder SRSR-netværket ekspertmøde om Danmarks rolle i den globale kamp mod aids, tuberkulose og malaria.
Folketingets tværpolitiske netværk for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder (SRSR) og TB-/hiv-netværket inviterer sammen med Læger uden Grænser Danmark og AIDS-Fondet til et åbent ekspertmøde om Danmarks rolle i den globale kamp mod aids, tuberkulose og malaria. Ekspertmødet finder sted tirsdag den 1. april 2025 kl. 14:30-16:00 i Landstingssalen, Christiansborg.
Formålet med ekspertmødet er at oplyse danske folketingsmedlemmer og andre interessenter om den aktuelle status i den globale kamp mod hiv/aids, tuberkulose og malaria. På mødet vil det blive diskuteret, hvad det fremadrettet vil kræve at bekæmpe disse sygdomme, blandt andet gennem investeringer i Den Globale Fond til Bekæmpelse af AIDS, Tuberkulose, og Malaria. Desuden vil mødet fremhæve vigtigheden af et fokus på infektionssygdomme samt på forskning og udvikling.
Ekspertmødet modereres af Lena Skovgaard Andersen, Head of School of Global Health.
På ekspertmødet vil der være oplæg fra:
- Andriy Klepikov, Executive Director, Alliance for Public Health (Ukraine)
- Mirembe Jovia Birungi, Advocacy Officer, UGANET (Uganda)
- Angela Chang, lektor ved SDU
- Tess Hewett, MSF Analyse
- Peter Sands, direktør, Den Globale Fond
- Internationale parlamentarikere
- Medlemmer af Folketinget
Programmet kan ses her.
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.
Se tilmeldingslink her.
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.
Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.