Den nuværende sætteombudsmand, landsdommer Henrik Bloch Andersen, bliver midlertidig ombudsmand, indtil en ny ombudsmand kan tiltræde hvervet

10.10.2024

Folketinget har den 10. oktober 2024 valgt sætteombudsmand, landsdommer Henrik Bloch Andersen, som midlertidig ombudsmand med tiltrædelse den 11. oktober 2024 og indtil en ny ombudsmand kan tiltræde hvervet.

Folketingets valg af midlertidig ombudsmand
Folketingets tidligere ombudsmand, Niels Fenger, meddelte den 13. september 2024 Folketinget, at han ønskede at fratræde sin stilling som ombudsmand med virkning fra den 7. oktober 2024, da han er blevet udnævnt som dommer ved EU-Domstolen.

Folketinget ønsker med valget af en midlertidig ombudsmand at sikre den fornødne tid til processen for valg af ny ombudsmand og samtidig at tage højde for den situation, at en nyvalgt ombudsmand først har mulighed for at tiltræde hvervet som Folketingets ombudsmand efter den 7. oktober 2024. 
 
Læs hele betænkningen her.

Folketingets valg af ombudsmand 
Folketinget vælger en ny ombudsmand efter indstilling fra Folketingets Retsudvalg. Retsudvalget afgiver sin indstilling til Folketinget i en betænkning, som bliver offentliggjort på Folketingets hjemmeside, senest to dage før valget af den ny ombudsmand finder sted i et møde i Folketinget.
 
Eventuelle henvendelser kan rettes til Retsudvalgets formand, Steffen Larsen (LA) ([email protected]), eller til Retsudvalgets sekretariat ([email protected]) eller ([email protected]).