Åbent ekspertmøde om termonet

11.10.2024

Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget holder åbent ekspertmøde om termonet. Ekspertmødet finder sted torsdag den 24. oktober 2024 kl. 14.15-15.30 i vær. 2-080 på Christiansborg.

Klima-, energi- og forsyningsministeren vil på baggrund af den politiske aftale på varmeområdet fra juni 2024 fremsætte et lovforslag, som bl.a. skal gøre det helt klart, at termonet ikke kan defineres som kollektiv varmeforsyning i henhold til varmeforsyningsloven. Dette kan bl.a. betyde, at det bliver sværere at etablere termonet-projekter, da kommunerne f.eks. ikke kan stille garanti for projekterne. Lovforslaget kan anses for at stå i kontrast til meldinger fra Europa-Parlamentet, som i en resolution fra januar 2024 ønsker at fremme geotermiske teknologier f.eks. som termonet og efterspørger, at medlemsstaterne undersøger mulighederne for at finde finansielle instrumenter, som kan understøtte en øget udbygning af termonet, f.eks. offentlige lånegarantier.

Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget ønsker med ekspertmødet at blive klogere på, hvilken rolle termonet kan spille i den grønne omstilling, og om man politisk skal understøtte, at lokale termonet-projekter kan gennemføres, så der sættes yderligere skub på udfasning af brug af olie og gas til opvarmning af private hjem.

 

Programmet kan ses her.

Du kan tilmelde dig her.

 

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i Besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden ekspertmødet starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under ekspertmødet, hvis det kan ske uden at forstyrre ekspertmødets afvikling i øvrigt.

 

Ekspertmødet tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under 'TV fra Folketinget'. Desuden vises ekspertmødet forskudt på Folketingets tv-kanal.