Åben høring i Ældreudvalget om kost, ernæring og madservice

11.10.2024

Ældreudvalget inviterer til åben høring om kost, ernæring og madservice for ældre mennesker. Høringen finder sted onsdag den 6. november 2024 kl. 13.00-15.30 i lokale 1-133, Christiansborg.

Høringens overordnede tema er den kost, ernæring og madservice, der tilbydes ældre mennesker af offentlige og private leverandører.

Formålet med høringen er at belyse to emner. For det første et emne om madens kvalitet og æstetik, idet maden ofte produceres og leveres i store mængder. Ældreudvalget ønsker at høre om, hvilke erfaringer der findes med at lave den leverede mad fra bunden, hvordan maden kan bidrage til de ældres livsglæde, samt om de økonomiske aspekter af en mindre lokal madproduktion.

For det andet ønskes det belyst hvilke udviklinger, man ser i leveringen af mad til ældre med dysfagi, også kaldet synkebesvær. I takt med at borgere i Danmark lever længere, vil vi også se en stigning i borgere, der lever med en grad af dysfagi. Derfor er det væsentligt at sikre, at maden er til at indtage for personer med dysfagi, samt at personale er uddannet til at håndtere spisning med ældre med dysfagi.

 

Program følger.

Du kan tilmelde dig høringen her.

 

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under ”TV fra Folketinget”. Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.