Pressens adgang ved Folketingets åbning 2024

17.09.2024

Til Folketingets åbning tirsdag den 1. oktober 2024 kan journalister og fotografer få adgang til Folketinget med et gyldigt dansk eller internationalt pressekort eller med Folketingets adgangskort, som er udstedt til medier med privilegeret adgang til Folketinget.

Enkelte områder kræver dog forudgående akkreditering.

Bemærk, at Rigsdagsgården fortsat er under ombygning. Derfor ankommer kongefamilien ikke ved Folketingets hovedtrappe, men ved indgangen i Indre Slotsgård.

Indgang og sikkerhedstjek i besøgsindgangen

Journalister og fotografer, der skal ind i Folketinget, skal benytte besøgsindgangen. Her bliver der gennemført et sikkerhedstjek. Der kan være ventetid i travle perioder, så kom i god tid. Som journalist eller fotograf skal du være på din plads i god tid, inden åbningen begynder kl. 12.00.

Akkreditering til pressepool udendørs ved kongefamiliens ankomst

Fotografer, som ønsker at være til stede i pressepoolen i Indre Slotsgård, når kongefamilien ankommer, skal søge om akkreditering. Hvis man har plads i pressepoolen udenfor, kan man ikke regne med at kunne nå ind i Folketinget, før kongefamilien er på plads i Kongelogen.

Anmodning om akkreditering til Indre Slotsgård skal sendes til [email protected] senest den 27. september 2024. Der er begrænset plads.

Akkreditering til presselogen i Folketingssalen

Der er et begrænset antal pladser til rådighed i Presselogen, hvor man kan overvære mødet i Folketingssalen. Adgang til presselogen er forbeholdt fotografer, som på forhånd er akkrediteret hertil. Der er begrænset plads.

Anmodning om akkreditering til presselogen skal sendes til [email protected] senest den 27. september 2024. 

Ingen akkreditering nødvendig til Vandrehallen og foran Folketingssalen

Pressen kan opholde sig i Vandrehallen og i området foran Folketingssalen. Det kræver ikke akkreditering. Et gyldigt pressekort skal kunne fremvises ved indgangen til Folketinget.

Afspærringer

Foran Folketingssalen og i Vandrehallen vil der være markeret, hvor pressen skal opholde sig. Fotografer og journalister skal respektere afspærringsbånd og følge anvisninger fra Politiet og Folketingets personale. 

I Indre Slotsgård vil området omkring hovedtrappen være afspærret i forbindelse med kongefamiliens ankomst. Fotografer og journalister, der er akkrediteret til området, skal tage opstilling bag afspærringsbåndet i pressepoolen. 

Brug af trådløst udstyr

Hvis du skal bruge trådløst udstyr som f.eks. mikrofoner, skal du bruge den frekvens, du bliver tildelt. Frekvensen bliver tildelt på forhånd. Skriv til [email protected] senest den 26. september 2024. 

Frekvenskoordinering er ikke aktuelt ved brug af Bluetooth-udstyr.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål om pressens adgang til Folketingets åbning, er du velkommen til at kontakte Mikael Schrage på 3337 3260 eller [email protected].