2030-netværket får sekretariatsbetjening fra Folketinget

02.03.2020

Folketingets Præsidium har besluttet, at Folketingets Tværpolitiske Netværk for FN’s Verdensmål (2030-netværket) kan få sekretariatsbetjening fra Folketingets Administration. Det sker, fordi folketingsmedlemmers deltagelse i udvikling og arbejde med politik nu også finder sted i sammenhænge uden for Christiansborg.

2030-netværket har siden oprettelsen i 2017 modtaget sekretariatsbetjening fra Globalt Fokus, som er en sammenslutning af 78 danske civilsamfundsorganisationer. Netværket består af 69 folketingsmedlemmer, der ønsker at fremme verdensmålene, samt at skabe et forum for en bred og inkluderende debat om målene. 

Det er netværkets formand, Kristian Jensen (V), og næstformand, Mette Gjerskov (S), der har anmodet Folketingets Præsidium om, at Folketinget overtager sekretariatsbetjeningen af 2030-netværket. 

For at opnå sekretariatsbetjening har Folketingets Præsidium besluttet, at et netværk skal opfylde en række principper. Det er eksempelvis, at Folketingets Administration alene yder bistand til de folkevalgte. 

”Arbejdsformer ændrer sig i takt med udviklingen i samfundet, og det er vigtigt, at Folketingets Administration bistår medlemmerne i de sammenhænge, hvor de har behov for det. Det er uanset, om det er i Folketingssalen, udvalgsværelserne eller i tværpolitiske netværk. Det er baggrunden for, at vi har indgået en aftale med Globalt Fokus”, siger Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen.  

 
Formand for Globalt Fokus, Rasmus Stuhr, udtaler: ”I Globalt Fokus har vi længe arbejdet for, at verdensmålene bliver dybere forankret i de politiske processer og beslutninger, så vi har større mulighed for at se reel politisk handling inden 2030. Vi er derfor glade for, at netværkets arbejde med verdensmålene institutionaliseres i Folketinget.”

 

Globalt Fokus yder fortsat sekretariatsbetjening til 2030-panelet. Folketingets sekretariat overtager formelt sekretariatsbetjeningen for 2030-netværket den 1. marts 2020. Yderligere oplysninger: Kontaktperson Anders Helmuth Knudsen 3337 3653.