Åbent samråd om prædikanter
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Mødedato: 03-05-2024
Starttidspunkt: 14.15
Sluttidspunkt: 14.15
Lokale: S-092
Udlændinge- og integrationsministeren er kaldt i samråd for at redegøre for, hvorfor at en person, som er optaget på sanktionslisten over prædikanter, der er forment indrejse i Danmark på grund af hadefulde udtalelser, alligevel har kunnet prædike for danske menigheder via digitale platforme? Samrådet finder sted d. 3. maj kl. 14:15 i lokale S-092.

Udvalget har kaldt ministeren i samråd og bedt ham redegøre for, hvorfor regeringen tilsyneladende har valgt at holde oplysninger om denne overtrædelse af sanktionslisten hemmelige for Folketinget og den danske befolkning, hvorfor blev Folketinget og den danske befolkning ikke informeret om denne evt. overtrædelse af sanktionslisten, og hvordan vil regeringen sikre, at sådanne kritiske oplysninger fremover bliver kommunikeret åbent? Afslutningsvist bedes ministeren redegøre for, hvilke skridt regeringen agter at tage for at styrke lovgivningen, så den effektivt kan forhindre, at personer på sanktionslisten spreder deres ulovlige budskaber i Danmark.

Samrådsspørgsmål R er stillet på vegne af Mikkel Bjørn (DF)

Tilmelding

Samrådet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig, også for pressen. Der er et begrænset antal pladser, som tildeles efter i først-til-mølle-princippet. Tilmelding skal ske senest kl. 11.00, dagen inden samrådet bliver afholdt.

Gæster udefra bør beregne ekstra tid til registrering i Besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek.

Samrådet tv-optages og vil blive vist direkte her på hjemmesiden. Optagelsen vil efterfølgende kunne (gen)ses her på siden og under "TV fra Folketinget". Desuden vises samrådet forskudt på Folketingets tv-kanal.

Regler for fotografering og optagelse af film og lyd under åbne samråd
Fotografering under åbne samråd kan virke forstyrrende og bør derfor begrænses mest muligt. Til gengæld er tv-optagelser og dermed også billeder fra åbne samråd som beskrevet ovenfor tilgængelige her på hjemmesiden efter samrådet. Folketingets optagelser og billeder fra åbne samråd kan frit bruges af alle. Det er dog ikke tilladt at manipulere med optagelserne eller benytte dem til kommercielt formål. Har man alligevel behov for at tage egne billeder eller optage film og lyd under et åbent samråd, skal dette primært ske i løbet af samrådets første minut. Dette må kun ske efter forudgående aftale med udvalgets formand via Udvalgssekretariatet. Udvalgsformanden kan også give tilladelse til, at den enkelte fotograf, journalist eller privatperson i løbet af samrådets første minut bevæger sig rundt i udvalgslokalet for at tage billeder.

Efter samrådets første minut må fotografering og lyd- eller filmoptagelse kun foregå siddende fra tilhørerpladserne, og det skal ske uden at forstyrre udvalgsmødet. Fotografering skal efter det første minut foregå uden blitz og lyd. Udvalgsformanden kan til enhver tid bede om, at fotografering og film- og lydoptagelser standses, hvis det generer de tilstedeværende eller forstyrrer samrådet.

Tilmelding på e-mail