Udvalget for Landdistrikter og Øer besøger Sønderborg og omegn
Udvalg: Udvalget for Landdistrikter og Øer
Startdato: 26-01-2017
Slutdato: 27-01-2017
Sted: Sønderborg
Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer skal besøge flere steder i Sønderborg og omegn den 26.-27. januar 2017 og inviterer samtidig til et borgermøde om udviklingen i landdistrikterne torsdag aften på Hotel Benniksgaard.

For Udvalget for Landdistrikter og Øer er det vigtigt at komme ud i hele landet og se og høre nærmere på de potentialer og udfordringer, der findes i landdistrikterne.

Besøget begynder i Sønderborg om eftermiddagen, hvor udvalget blandt andre skal møde borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S), og formanden for Landdistriktsudvalget, Anders Brandt (EL). Udvalget får også mulighed for at drøfte campustankegangen og uddannelser i Sønderborg med Erhvervsakademi Sydvest og Syddansk Universitet.

Selve borgermødet torsdag aften er et åbent møde med adgang for alle om udviklingen i landdistrikterne og landdistriktspolitik. Det vil være en fri og åben debat, og formanden for Udvalget for Landdistrikter og Øer, Peter Juel Jensen (V), vil lede mødet. Pressen er også velkommen. Borgermødet er kl. 18.30-19.45 og finder sted på Hotel Benniksgaard, Sejrsvej 101, 6300 Gråsten.

Dagen efter, om fredagen, skal udvalget besøge NaturErhvervstyrelsen i Augustenborg for at drøfte udflytning af statslige arbejdspladser i praksis. Herefter besøger udvalget Danfoss for blandt andet at høre om uddannelser og tiltrækning af arbejdskraft.

Besøget på Danfoss efterfølges af besøg på Resort Nord-Als, hvor udvalget skal se og høre om Nordals Ferieresort. Nordals Ferieressort er et af de projekter, som er udpeget i en forsøgsordning, som går ud på at fremme udviklingen af kyst- og naturturisme.

Sidste besøg er i det Sønderjyske Hus, hvor den lokale udviklingsgruppe, LAG, vil fortælle udvalget om LAG-projekter i Sønderborg Kommune med fokus på muligheder og udfordringer.



Formål

Formålet med studieturen er at indhente viden og synspunkter om landdistriktsforhold og at drøfte disse med lokale politikerer, foreninger, erhvervsliv og brogere m.fl.

Deltagere
Øvrige deltagere


Landdistrikternes Fællesråd:
Steffen Husted Damgaard, formand
Karsten Gram, næstformand

Region Syddanmark:
Karsten Uno Petersen (S), næstformand i Udvalget for regional udvikling (kun torsdag)

Sønderborg Kommune:
Erik Lauritzen (S), borgmester (dele af programmet)
Tim Hansen, kommunaldirektør (dele af programmet)
Agnes Nielsen, formand for Landsbyforum
Anders Brandt (EL), formand for Landdistriktsudvalget
Connie Mark Skovbjerg, landdistriktskoordinator
Peter Mølgaard, udviklingskonsulent
Jes Schwartz-Hansen, udviklingskonsulent

Folketingets Udvalgssekretariat
Jørgen Nielsen, udvalgssekretær
Tommy Jørgensen, udvalgsassistent




Program

Se program og deltagerliste her

Budget
38.000 kr.
Regnskab
38.000 kr.