Åben høring om transnationale adoptioner og behovet for en uvildig undersøgelse af Danmarks praksis
Udvalg: Socialudvalget
Mødedato: 03-04-2024
Starttidspunkt: 12.00
Sluttidspunkt: 14.00
Lokale: Landstingssalen
Folketingets socialudvalg inviterer til åben høring om transnationale adoptioner og behovet for en uvildig undersøgelse af Danmarks praksis. Høringen finder sted onsdag den 3. april 2024 kl. 12.00-14.00 i Landstingssalen, Christiansborg.

Folketingets Socialudvalg har besluttet sig for at stille en platform til rådighed for en drøftelse af behovet for en uvildig og ansvarsplacerende undersøgelse af Danmarks praksis på det transnationale adoptionsområde. Socialudvalget stiller med den offentlige høring platformen til rådighed, men tager med den handling ikke stilling til det juridiske spørgsmål om ulovligheder.

Borgere i Danmark har adopteret børn fra 69 lande i perioden fra 1950'erne og indtil nu. Det er et stærkt ønske fra adopterede og adoptanter i Danmark, at de får lejlighed til at informere Folketinget og regeringen om de ulovligheder og brud på menneskerettigheder, som kredsen mener at kunne føre bevis for. Dette ønske efterkommes med høringen.

Til høringen vil man bl.a. kunne høre oplæg fra Institut for Menneskerettigheder, Danish Korean Rights Group og social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theill (S).

Program kan ses her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Udvalgssekretær
Charlotte Avnsted-Vilman
3337 3648
Send e-mail
Udvalgssekretær
Nikolaj Beuschel
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sherie Falding
3337 5544
Send e-mail