Ugeplan for Folketinget 13. maj - 19. maj 2024 (Uge 20)

Foreløbigt udkast
24. april 2024 Lovsekretariatet
Spørgetime med statsministeren.
3. behandling af forslag til lov om ændring af vandsektorloven, lov om vandforsyning m.v., lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. og lov om kommuners afståelse af vandselskaber. (Styrkelse af økonomisk tilsyn og takstkontrol m.v. i vandsektoren). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om anlæg af en 3. Limfjordsforbindelse. (Af transportministeren)
3. behandling af forslag til lov om udbygning af E20 Amagermotorvejen. (Af transportministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen. (Forlængelse af de udvidede frihedsgrader om afkortning af skoleugens længde og målsætningen om fuld kompetencedækning i skoleåret 2024/25). (Af børne- og undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om forberedende grunduddannelse, lov om institutioner for forberedende grunduddannelse, lov om kommunal indsats for unge under 25 år og forskellige andre love. (Mere fleksible rammer til at tilrettelægge forberedende grunduddannelse, smidigere overgang til den forberedende grunduddannelse m.v.). (Af børne- og undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om efterskoler og frie fagskoler og lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Hjemtagelse af elevstøtte og præcisering af tilskudsbetingelser). (Af børne- og undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om våben og eksplosivstoffer m.v., lov om krigsmateriel m.v. og lov om jagt og vildtforvaltning. (Strammere kontrol med våbentilladelser, øget sikkerhed ved besiddelse af våben og opbevaring af ammunition m.v.). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om velfærdsaftaler på ældreområdet. (Forlængelse af velfærdsaftalerne på ældreområdet). (Af ældreministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Udmøntning af dele af aftale om reform af personskat). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen og forvaltningsloven. (Styrket beskyttelse af offentligt ansatte i sager om aktindsigt). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at undersøge behovet for en revision af den samtykkebaserede voldtægtsbestemmelse. (Af Mette Thiesen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om anpg-kameraer til scanning af udenlandske nummerplader for ubetalte bøder og parkeringsafgifter ved de danske grænser. (Af Betina Kastbjerg (DD) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om resultatbetaling til en social effekt-investering i forebyggelse af recidiv blandt indsatte og varetægtsfængslede. (Af Mai Mercado (KF) og Søren Pape Poulsen (KF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at give bolig- og grundejerforeninger og lign. adgang til at hyre indbrudsvagter. (Af Mai Mercado (KF), Steffen Larsen (LA), Betina Kastbjerg (DD) og Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at styrke politiets indsats mod hadforbrydelser. (Af Rosa Lund (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en ny undersøgelse af falske anmeldelser og anklager i voldtægtssager. (Af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Steffen Larsen (LA), Betina Kastbjerg (DD), Mai Mercado (KF), Rosa Lund (EL), Zenia Stampe (RV), Mette Thiesen (DF) og Torsten Gejl (ALT) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at kompetencen til at nedlægge påstand om udvisning udvides til domstolene. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
1. behandling af 1 lovforslag fra indenrigs- og sundhedsministeren (tandskadesager).
Der kan forventes yderligere behandlinger.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at en ansøger skal anerkende staten Israel for at erhverve dansk indfødsret ved naturalisation. (Af Kristian Bøgsted (DD) m.fl.)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Spørgetiden starter klokken 13.00.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sikre unge øboere lige mulighed for at starte på en ungdomsuddannelse. (Af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) m.fl. )
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at gøre det muligt for forældre med børn i private pasningsordninger at søge om økonomisk fripladstilskud. (Af Karina Adsbøl (DD) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om skolemad til børn i folkeskolen. (Af Lotte Rod (RV) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om opgørelse af minimumsnormeringer for pædagogisk personale i daginstitutioner på institutionsniveau og i børnehøjde med krav om en minimumsandel af kvalificeret pædagogisk personale. (Af Helene Liliendahl Brydensholt (ALT) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at give børn ret til akut hjælp fra PPR (pædagogisk-psykologisk rådgivning). (Af Charlotte Broman Mølbæk (SF) og Sigurd Agersnap (SF))
Der kan forventes yderligere behandlinger.
3. behandling af forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Udmøntning af dele af aftale om reform af personskat). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen og forvaltningsloven. (Styrket beskyttelse af offentligt ansatte i sager om aktindsigt). (Af justitsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod import af varer fra israelske bosættelser. (Af Trine Pertou Mach (EL) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at fjerne civilregistrering fra folkekirkens regi. (Af Katrine Daugaard (LA) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om vandforsyning m.v. og lov om miljøbeskyttelse. (Målrettet indsats for boringsnære beskyttelsesområder og forholdet til beskyttelseszonen på 25 m omkring vandboringer). (Af miljøministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler, lov om produkter og markedsovervågning, elsikkerhedsloven og lov om tilgængelighedskrav for produkter og tjenester. (Indskrænkning af anvendelsesperioden for fyrværkeri, ændring af sanktioner og kontrolbeføjelser m.v. på Sikkerhedsstyrelsens område og ændring af Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed m.v.). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af konkurrenceloven. (Krav om anmeldelse af visse fusioner under omsætningstærsklerne, indførelse af mulighed for markedsefterforskning og bødeudmåling m.v.). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Etablering af lettilgængeligt kommunalt behandlingstilbud til børn og unge med psykisk mistrivsel og symptomer på psykisk lidelse). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om social service, lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed og lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v. (Flytning af ansvar fra kommuner til regioner for misbrugsbehandling i forbindelse med regional integreret dobbeltdiagnosebehandling og omlægning af de særlige pladser på psykiatrisk afdeling). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v. (Styrkelse af mindreårige patienters rettigheder, anvendelse af metaldetektorer, videregivelse af oplysninger til politiet i forbindelse med fælles udkørsel til borgere m.v.). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om åbenhed om privat partistøtte. (Af Rosa Lund (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at indskærpe sundhedspersoners pligt til dialog og samarbejde med pårørende til patienter. (Af Lise Bertelsen (KF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at afskaffe tolkegebyret i sundhedsvæsenet. (Af Runa Friis Hansen (EL), Kirsten Normann Andersen (SF), Stinus Lindgreen (RV) og Helene Liliendahl Brydensholt (ALT))
Forhandling af ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitiks redegørelse om udviklingen i udviklingssamarbejdet.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at gøre pilotuddannelserne statsligt finansierede. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at annullere udflytningen og nedskaleringen af studiepladser i de fire største byer. (Af Sandra Elisabeth Skalvig (LA) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om techgiganternes ansvar for mistrivsel blandt børn og unge. (Af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Lisbeth Bech-Nielsen (SF))
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sikre retssikkerheden for erhvervslivet (Af Mona Juul (KF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om skærpede kriterier for bidragsstigninger på realkreditmarkedet. (Af Lisbeth Bech-Nielsen (SF) m.fl.)
Der kan forventes yderligere behandlinger.
Forespørgsel til miljøministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om kystsikring af Danmark mod stormfloder m.v.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 21. maj 2024.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at Danmark har pligt til at forhindre folkedrab (borgerforslag). (Af Leif Lahn Jensen (S), Lars Christian Lilleholt (V), Peter Skaarup (DD), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Ole Birk Olesen (LA), Henrik Frandsen (M), Mona Juul (KF), Trine Pertou Mach (EL), Martin Lidegaard (RV), Peter Kofod (DF), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT) og Aaja Chemnitz (IA))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en øjeblikkelig og varig våbenhvile i Gaza. (Af Christian Friis Bach (RV), Trine Pertou Mach (EL) og Sascha Faxe (ALT))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om afvikling af EU's rejsecirkus. (Af Søren Søndergaard (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om indførelse af et velfærdsforbehold. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at nedlægge veto mod optagelse af nye EU-lande, der ikke lever op til Københavnskriterierne. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at nedlægge veto mod eller afholde folkeafstemning forud for enhver overdragelse af yderligere magt til Den Europæiske Union. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
Der kan forventes yderligere behandlinger.