Ugeplan for Folketinget 6. maj - 12. maj 2024 (Uge 19)

Udkast
30. april 2024 Lovsekretariatet
L 182 og L 183 sambehandles.
3. behandling af forslag til lov om ændring af dagtilbudsloven. (Anvendelse af digitale redskaber i dagtilbud og private pasningsordninger). (Af børne- og undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen. (Forlængelse af de udvidede frihedsgrader om afkortning af skoleugens længde og målsætningen om fuld kompetencedækning i skoleåret 2024/25). (Af børne- og undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om forberedende grunduddannelse, lov om institutioner for forberedende grunduddannelse, lov om kommunal indsats for unge under 25 år og forskellige andre love. (Mere fleksible rammer til at tilrettelægge forberedende grunduddannelse, smidigere overgang til den forberedende grunduddannelse m.v.). (Af børne- og undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om efterskoler og frie fagskoler og lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Hjemtagelse af elevstøtte og præcisering af tilskudsbetingelser). (Af børne- og undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om anlæg af en 3. Limfjordsforbindelse. (Af transportministeren)
2. behandling af forslag til lov om udbygning af E20 Amagermotorvejen. (Af transportministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om velfærdsaftaler på ældreområdet. (Forlængelse af velfærdsaftalerne på ældreområdet). (Af ældreministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om våben og eksplosivstoffer m.v., lov om krigsmateriel m.v. og lov om jagt og vildtforvaltning. (Strammere kontrol med våbentilladelser, øget sikkerhed ved besiddelse af våben og opbevaring af ammunition m.v.). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om euforiserende stoffer. (Tydeliggørelse af advarselsreglen og ændring af ordningen om fritagelse fra strafforfølgning i tilknytning til stofindtagelsesrum). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at undersøge EU-rettens overholdelse af grundloven. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at støtte Storbritanniens forslag om etablering af udrejsecenter i Afrika. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven, lov om erhvervsuddannelser og lov om institutioner for erhvervsrettet uddannelse. (Ny opholdsordning på baggrund af uddannelsestilknytning m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om statsligt udpegede energiparker. (Af ministeren for byer og landdistrikter)
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at landbruget selv skal dække omkostningerne ved sygdomsudbrud i dyreproduktionen. (Af Carl Valentin (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om afgift af CO2e-emissioner fra kvoteomfattede sektorer (emissionsafgiftsloven). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter, lov om energiafgift af mineralolieprodukter m.v., lov om afgift af naturgas og bygas m.v., lov om afgift af stenkul, brunkul og koks m.v. og forskellige andre love. (Gennemførelse af dele af aftale om grøn skattereform for industri m.v. fra juni 2022, ændringer som følge af emissionsafgiftsloven og udvidelse af adgang til ekstraordinær genoptagelse på afgiftsområdet m.v.). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om passagerafgift på flyrejser. (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af ejendomsskatteloven og ejendomsvurderingsloven. (Justering af reglerne om betaling af dækningsafgift på et foreløbigt grundlag og justering af reglerne om 2024- og 2025-vurderinger). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af minimumsbeskatningsloven og ligningsloven. (Gennemførelse af OECD’s administrative retningslinjer om minimumsbeskatningsreglerne og ændring af listen over lande, der er omfattet af defensive foranstaltninger). (Af skatteministeren)
Der kan forventes yderligere behandlinger.
L 175 og L 176 sambehandles.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændring af kravene til det kommunale beredskabs reaktionstider fra afgangstider til responstider. (Af Mike Villa Fonseca (UFG))
1. behandling af forslag til lov om ændring af investeringsscreeningsloven og lov om gasforsyning. (Særskilte tidspunkter for investeringsscreening i forbindelse med visse havvindudbud og andre større offentlige energiprojekter samt Energiklagenævnets nedsættelse og uafhængighed). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Spørgetiden starter klokken 13.00.
1. behandling af forslag til lov om ændring af SU-loven. (Reform af SU-systemet på det videregående uddannelsesområde). (Af uddannelses- og forskningsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en arbejdsgruppe om su som udeboende for studerende på ungdomsuddannelser. (Af Mads Olsen (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en arbejdsgruppe til undersøgelse af renteniveauet på su-lån og -gæld. (Af Sofie Lippert (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om leje af almene boliger. (Fritagelse for genansøgning om boligstøtte efter bortfald på grund af Landsbyggefondens tilskud til midlertidige huslejenedsættelser). (Af social- og boligministeren)
1. behandling af forslag til lov om anlæg af ny vejforbindelse mellem Tingbjerg og Husum i Københavns Kommune. (Af social- og boligministeren)
1. behandling af forslag til lov om fravigelse af begrænsninger for anvendelsen af dele af arealerne i det almene boligområde Tingbjerg/Utterslevhuse i Københavns Kommune. (Af social- og boligministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af adoptionsloven. (Håndtering af konsekvenserne ved afvikling af Danish International Adoption). (Af social- og boligministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og lov om opkrævning af underholdsbidrag. (Ændringer af reglerne om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten, om forældelse af underholdsbidrag m.v.). (Af social- og boligministeren)
Der kan forventes yderligere behandlinger.
Torsdag den 9. maj 2024
Intet møde - Kr. Himmelfartsdag.
Fredag den 10. maj 2024
Intet møde.
Forespørgsel F 29 til miljøministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om kystsikring af Danmark mod stormfloder m.v.
Ventes foretaget fredag den 17. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 21. maj 2024].
Forespørgsel F 27 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og beskæftigelsesministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Charlotte Munch (DD) om bedre hjælp og støtte til sorgramte.
Ventes foretaget onsdag den 22. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 23. maj 2024].
Forespørgsel F 28 til indenrigs- og sundhedsministeren af Mads Olsen (SF) og Carl Valentin (SF) om psykologbehandling til unge mellem 18 og 24 år.
Ventes foretaget fredag den 24. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 28. maj 2024].
Forespørgsel F 33 til ældreministeren af Peter Kofod (DF) og Pia Kjærsgaard (DF) om regeringens ældrereform.
Ventes foretaget fredag den 24. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 28. maj 2024].
Forespørgsel F 32 til statsministeren af Rasmus Stoklund (S), Torsten Schack Pedersen (V), Susie Jessen (DD), Pia Olsen Dyhr (SF), Alex Vanopslagh (LA), Monika Rubin (M), Mona Juul (KF), Pelle Dragsted (EL), Martin Lidegaard (RV), Morten Messerschmidt (DF), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT), Aki-Matilda Høegh-Dam (SIU), Aaja Chemnitz (IA), Anna Falkenberg (SP), Sjúrður Skaale (JF), Mike Villa Fonseca (UFG), Lars Boje Mathiesen (UFG), Theresa Scavenius (UFG) og Jon Stephensen (UFG) om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation.
Ventes foretaget onsdag den 29. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes ikke].
Forespørgsel F 31 til beskæftigelsesministeren af Karsten Hønge (SF), Charlotte Munch (DD), Sólbjørg Jakobsen (LA), Dina Raabjerg (KF), Victoria Velasquez (EL), Nick Zimmermann (DF) og Torsten Gejl (ALT) om afskaffelsen af store bededag.
Ventes foretaget torsdag den 30. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 4. juni 2024].
Forespørgsel F 30 til ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik af Trine Pertou Mach (EL) og Søren Søndergaard (EL) om sultkatastrofen i Gaza.
Ventes foretaget fredag den 31. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 4. juni 2024].
Forespørgsel F 34 til beskæftigelsesministeren af Sólbjørg Jakobsen (LA) m.fl. om fritidsjob.