L 122 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om betalinger, lov om kapitalmarkeder og forskellige andre love.

(Tilsyn efter forordning om digital operationel modstandsdygtighed i den finansielle sektor og forordning om markeder for kryptoaktiver, regler for udpegelse af administrationsselskab for Garantifonden og aflønningsregler for firmapensionskasser).

Af: Erhvervsminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2023-24
Status: Betænkning afgivet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 28-02-2024
1. behandlet / henvist til udvalg 14-03-2024
Betænkning afgivet 18-04-2024
Sat på dagsorden til 2. behandling 30-04-2024
Sat på dagsorden til 3. behandling 02-05-2024
Ministerområde:
Erhvervsministeriet
Resumé:
Lovforslaget gennemfører de nødvendige lovændringer som følge af forordningen om digital operationel modstandsdygtighed i den finansielle sektor og implementerer direktivet om foranstaltninger til sikring af et højt fælles cybersikkerhedsniveau i hele Unionen på det finansielle område.

Lovforslaget gennemfører ændringer, der gør det muligt, at Finanstilsynet fører tilsyn med kravene i forordningen om markeder for kryptoaktiver.

Det foreslås endvidere, at Garantifonden for skadesforsikringsselskaber kan foretage udbetalinger til forsikringstagere, hvis deres forsikringsselskab går konkurs. Finanstilsynet får derfor mulighed for at udnævne et forsikringsselskab som administrationsselskab for Garantifonden for skadesforsikringsselskaber.

Herudover sikrer lovforslaget ensartede regler om aflønning på tværs af den finansielle sektor ved at fastsætte krav om kønsneutral politik m.v. for firmapensionskasser.

Lovforslaget indeholder endelig en række præciseringer og justeringer af den gældende finansielle lovgivning.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. juni 2024.