L 38 Forslag til lov om ændring af lov om realkreditlån og realkreditobligationer, lov om finansiel virksomhed og forskellige andre love.

(Realkreditbelåning af havvindmøller, styrkelse af Finanstilsynets tilsynsbeføjelser og dækning af motoransvarsforsikringer hos Garantifonden for skadesforsikringsselskaber m.v.).

Af: Erhvervsminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2023-24
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 1

I Justitsministeriets høringssvar om retsplejelovens regler om tvangsfuldbyrdelse vurderes det, »at mest taler for, at kunstige øer, installationer og anlæg i Danmarks eksklusive økonomiske zone må betragtes som dansk territorium for så vidt angår anvendelsen af retsplejelovens regler om tvangsfuldbyrdelse, når Danmark i medfør af lov om eksklusive økonomiske zoner og i overensstemmelse med folkeretten udøver jurisdiktion over sådanne kunstige øer, installationer og anlæg«. Det fremgår ligeledes af høringsnotatet, at »(d)et er den umiddelbare vurdering, at panthaver kan indtræde i tilladelsen m.v., men det kræver godkendelse fra Energistyrelsen, og panthaver skal opfylde de samme krav, som bygherre skal opfylde«. Vil ministeren uddybe sin vurdering og herunder redegøre for, om det betyder, at der er noget, der taler imod, samt præcisere udsagnet om, at »mest taler for«?
Dato: 23-10-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne: finansiel virksomhed
Dokumentdato: 06-11-2023
Modtaget: 06-11-2023
Omdelt: 06-11-2023

L 38 - svar på spm. 1, om Justitsministeriets vurdering betyder, at der er noget, der taler imod, at kunstige øer m.v. er dansk territorium, og om en præcisering af udsagnet om, at »mest taler for«

ERU L 38 - Svar på spm. 1 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 23-10-2023
Modtaget: 23-10-2023
Omdelt: 23-10-2023

Spm., om Justitsministeriets vurdering betyder, at der er noget, der taler imod, at kunstige øer m.v. er dansk territorium, og om en præcisering af udsagnet om, at »mest taler for«

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version