Miljø- og Fødevareudvalget 2023-24
MOF Alm.del
Offentligt
2851711_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
J.nr. 2024 - 2144
Den 15. april 2024
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 595 (Alm. del), som Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
har stillet til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri den 19. marts 2024. Spørgsmålet er stillet efter
ønske fra Carl Valentin (SF).
Spørgsmål nr. 595 (Alm. del) fra Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
”I
England er der offentliggjort en dokumentar, Pignorant, som bl.a. omhandler anvendelsen af et CO2-
gaskammer på et svineslagteri i Manchester, der var danskejet frem til 2019 (af Danish Crown under
varemærket Tulip). Blev den gasningsmetode, som vises i filmen, anvendt dengang slagteriet var dansk-
ejet, og afspejler den en praksis, man i dag kan finde på danske slagterier?”
Svar
Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har jeg indhentet en udtalelse fra Fødevarestyrelsen, der har
oplyst følgende:
”Fødevarestyrelsen er ikke bekendt med dokumentaren eller de metoder, der vises i filmen.”
I forhold til danske slagteriers praksis vedrørende bedøvelse af grise henvises til den samtidige besva-
relse af spørgsmål nr. 602 (Alm. del) fra Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.
Jacob Jensen
/
Paolo Drostby
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Holbergsgade 6
1057 København K
Tlf. 38 10 60 00
• CVR
41956011
• EAN
5798000880016
[email protected]
www.fvm.dk