UGEPLAN FOR FOLKETINGET 7. maj - 13. maj 2018 (UGE 19)

Endelig ugeplan
4. maj 2018 Lovsekretariatet
Udvidet spørgetime med statsministeren.
3. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Skærpede regler om udvisning af kriminelle udlændinge). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om afgift af vejbenyttelse og lov om registrering af køretøjer. (Ændring af satser og øget differentiering heraf ud fra emissionsnormer og adgang til Køretøjsregisteret for virksomheder, der opkræver betaling for brug af veje, broer, færger eller tunneler). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fødevarer. (Strafskærpelse, administrative tvangsbøder og virksomhedskarantæne). (Af miljø- og fødevareministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse. (Nye muligheder for friluftsreklamer i det åbne land). (Af miljø- og fødevareministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Indfasning af kvælstof til akvakulturerhvervet). (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om tilbagebetaling af ulovlig og uforenelig statsstøtte i forbindelse med afgift til drikkevandsbeskyttelse. (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kystbeskyttelse, lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), lov om naturbeskyttelse, lov om jagt og vildtforvaltning og forskellige andre love. (Ny kompetencefordeling og forenkling af sagsbehandling i forbindelse med kystbeskyttelse m.v.). (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække og forskellige andre love. (Målrettet kvælstofregulering m.v.). (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af fiskeriloven. (Opfølgning på fiskeripakken, Bierhvervsfiskernævnets sammensætning m.v.). (Af ministeren for fiskeri og ligestilling)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet. (Nedsættelse af elvarmeafgiften). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om Forsyningstilsynet. (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, lov om varmeforsyning, lov om fremme af vedvarende energi og lov om afgift af elektricitet. (Styrkelse af rammerne for overvågning af elforsyningssikkerheden og klare regler for sikring af kapacitet, ændringer som følge af forordninger om EU-netregler, flytning af ansvar for måling af elektricitet hos elforbrugere direkte tilsluttet transmissionsnettet og samkøring af oplysninger om realiserede energibesparelser m.v.). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi. (Afholdelse af et udbud af pristillæg for elektricitet produceret på solcelleanlæg). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og lov om Energinet. (Afholdelse af udbud af pristillæg, særordning for forsøgsmøller og overgangsordning for landmøller samt udvidelse af værditabsordningen, køberetsordningen og garantifonden for visse solcelleanlæg m.v.). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø. (Arbejdstilsynets adgang til samtaler med ansatte og anvendelse af midler til tværgående aktiviteter). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af færdselsloven og lov om registrering af køretøjer. (Indførelse af dagsgebyr ved manglende betaling af ansvarsforsikringspræmie for motordrevne køretøjer m.v.). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om luftfart. (Service- og kapacitetsmål, oplysningspligt for flyvepladser, fastsættelse af safetybidrag m.v.). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. (Indførelse af deltagerbetaling for danskuddannelse til udenlandske arbejdstagere, studerende m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Reform af reglerne om ægtefællesammenføring med nyt integrationskrav i stedet for tilknytningskravet, skærpet boligkrav m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om Udbetaling Danmark og udlændingeloven. (Indførelse af beskæftigelseskrav for ret til uddannelses- og kontanthjælp og forlængelse af opholdskravet samt ophævelse af bestemmelsen om opholdstilladelse på baggrund af arbejdsmarkedstilknytning). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Justering af kravene i beløbsordningen). (Af Martin Henriksen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven, ferieloven og lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. (Afskaffelse af au pair-ordningen). (Af Martin Henriksen (DF) og Karsten Hønge (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven. (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre love. (Justering af reglerne om fast driftssted ved investering via transparente enheder, beskatning af beløb vedrørende tilbagebetalte provisioner, EU-retlig tilpasning af reglerne vedrørende udenlandske pensionsinstitutters investeringer i fast ejendom og bestemmelser i momsloven om momsfritagelse for selvstændige grupper, og justering af værnsregler, der sikrer beskatning af udbytter m.v.). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven og personskatteloven.(Lavere skat på arbejdsindkomst og større fradrag for pensionsindbetalinger m.v.). (Af skatteministeren)
Forespørgsel til beskæftigelsesministeren og undervisningsministeren af Mattias Tesfaye (S) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) m.fl. om muligheden for, at personer med handicap kan tage en erhvervsuddannelse.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 15. maj 2018.
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ligestilling af krav til sprogkundskaber og kvalifikationer mellem læger i Danmark, der er uddannet i henholdsvis EU/EØS og tredjelande. (Af Søren Søndergaard (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. (Oprettelse af Styrelsen for Patientklager og ændrede registrerings- og gebyrregler for det risikobaserede tilsyn med behandlingssteder). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet, lov om social pension og lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension m.v. (Tandpleje til voksne i privat praksis, tilskud, klageadgang m.v.). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ret til hjemmedyrkning af cannabis til eget forbrug. (Af Torsten Gejl (ALT) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering. (Af økonomi- og indenrigsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om statsrevisorernes valg og virksomhed. (Af Pia Kjærsgaard (DF), Henrik Dam Kristensen (S), Kristian Pihl Lorentzen (V) og Leif Mikkelsen (LA))
Torsdag den 10. maj 2018
Intet møde - Kristi Himmelfartsdag.
Fredag den 11. maj 2018
Intet møde.
Forespørgsel F 26 til justitsministeren af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl. om flere ANPG-kameraer til politiet.
Ventes foretaget tirsdag den 15. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 17. maj 2018].
Forespørgsel F 32 til energi-, forsynings- og klimaministeren af Jens Joel (S), Mikkel Dencker (DF), Thomas Danielsen (V), Søren Egge Rasmussen (EL), Carsten Bach (LA), Christian Poll (ALT), Ida Auken (RV), Pia Olsen Dyhr (SF) og Orla Østerby (KF) om fremtidige klimapolitiske initiativer.
Ventes foretaget fredag den 18. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 22. maj 2018].
Forespørgsel F 34 til udlændinge- og integrationsministeren af Martin Henriksen (DF) m.fl. om migrantsituationen i Middelhavet.
Ventes foretaget onsdag den 23. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 24. maj 2018].
Forespørgsel F 27 til ældreministeren af Pernille Schnoor (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om at opnå mærkbare forbedringer i ældres mentale sundhed.
Ventes foretaget torsdag den 24. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018].
Forespørgsel F 33 til statsministeren af Marcus Knuth (V), Karin Gaardsted (S), Henrik Brodersen (DF), Christian Juhl (EL), Carsten Bach (LA), Roger Courage Matthisen (ALT), Martin Lidegaard (RV), Karsten Hønge (SF), Rasmus Jarlov (KF), Magni Arge (T), Sjúrður Skaale (JF), Aaja Chemnitz Larsen (IA) og Aleqa Hammond (NQ) m.fl. om rigsfællesskabets muligheder og udfordringer.
Ventes foretaget fredag den 25. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018].
Forespørgsel F 25 til sundhedsministeren af Kirsten Normann Andersen (SF) og Jacob Mark (SF) om omskæring.
Ventes foretaget fredag den 25. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018].
Forespørgsel F 29 til justitsministeren af Liselott Blixt (DF) m.fl. om at forhindre, at personer offentliggør billeder og film fra ulykkessteder.
Ventes foretaget tirsdag den 29. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 31. maj 2018].
Forespørgsel F 30 til justitsministeren af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl. om at forhindre nysgerrige personer i at besværliggøre redningspersonalets og politiets arbejde ved ulykker.
Ventes foretaget tirsdag den 29. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 31. maj 2018].
Forespørgsel F 28 til udenrigsministeren af Rasmus Nordqvist (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om finansiering af tyrkisk grænseværn på grænsen til Syrien.
Ventes foretaget torsdag den 31. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til fredag den 1. juni 2018].
Forespørgsel F 31 til ministeren for offentlig innovation af Jacob Mark (SF) og Kirsten Normann Andersen (SF) om udvikling af den statslige sektors personalepolitik.