UGEPLAN FOR FOLKETINGET 4. december - 10. december 2017 (UGE 49)

Endelig ugeplan
1. december 2017 Lovsekretariatet
L 13, L 14, L 15 sambehandles.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 2 om scenarier for EU's videre udvikling.
3. behandling af forslag til lov om ændring af militær straffelov, militær disciplinarlov og militær retsplejelov. (Anvendelsesområde i forhold til tjenstgørende militært personel m.v.). (Af forsvarsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om registrering af køretøjer, registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven, lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v. og lov om afgift af naturgas og bygas m.v. (Krav om sovepladser i campingbiler, afgiftsgrundlag for veterankøretøjer, brug af prøveskilte og prøvemærker, fastsættelse af lovregler om registrering og afgiftsfritagelse for visse køretøjer, kørsel i uregistrerede køretøjer m.v. som led i offentligt hverv, adgang for forsvaret til at registrere og afmelde egne køretøjer og nedsættelse af afgiftssats for gas til motorbrændstof m.v.). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om trossamfund uden for folkekirken. (Af kirkeministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. (Ændrede retsvirkninger for visse fredede bygninger). (Af kulturministeren)
2. behandling af forslag til lov om udlodning af overskud og udbytte fra lotteri. (Af kulturministeren)
2. behandling af forslag til lov om beskyttelse af havmiljøet i den eksklusive økonomiske zone ved Grønland. (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Implementering af dele af udvindingsaffaldsdirektivet og MCP-direktivet). (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse og lov om havstrategi. (National liste med handelsforbud m.v. over for visse invasive arter og nyaffattelse af bilag 1 til lov om havstrategi). (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af dyreværnsloven og lov om hold af dyr. (Uddannelseskrav og offentliggørelse af kontrolresultater). (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om jagt og vildtforvaltning og lov om naturbeskyttelse. (Mulighed for fastsættelse af nærmere regler om jagt med visse rovfugle, tidsbegrænsede initiativer, jagtformer, fodring af vildt og ændring af regler om jagttegn samt ophævelse af krav om dispensation til visse til- og ombygninger inden for skovbyggelinjen i landzone). (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af fiskeriloven. (Oplysning om den sidste tredjedel af ejerkredsen i erhvervsfiskerselskaber). (Af ministeren for fiskeri og ligestilling)
2. behandling af forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love. (Målretning af aldersopsparing og regulering af fejlagtige pensionsindbetalinger). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til skattekontrollov. (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til skatteindberetningslov. (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven, skattekontrolloven og forskellige andre love. (Konsekvensændringer som følge af skattekontrollov og skatteindberetningslov, gennemførelse af ændringsdirektiv om skattemyndighedernes adgang til oplysninger indberettet efter hvidvaskregulering m.v.) (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ioniserende stråling og strålebeskyttelse.(Strålebeskyttelsesloven). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om kriminalisering af handlinger, der forhindrer tvangsudsendelse af udlændinge. (Af Martin Henriksen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, lov om forskellige forbrugsafgifter, kildeskatteloven, spiritusafgiftsloven, øl- og vinafgiftsloven og forskellige andre love. (Annullering af indeksering af en række punktafgifter, nedsættelse og efterfølgende afskaffelse af råstofafgiften, afskaffelse af afgiften på te og tillægsafgiften på alkoholsodavand, samt ændringer af forskerskatteordningen). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at trække aktstykke 31 af 16. november 2017 om køb af nye kampfly tilbage fra Finansudvalget. (Af Eva Flyvholm (EL), Josephine Fock (ALT) og Holger K. Nielsen (SF) m.fl.)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. (Ændrede retsvirkninger for visse fredede bygninger). (Af kulturministeren)
3. behandling af forslag til lov om udlodning af overskud og udbytte fra lotteri. (Af kulturministeren)
3. behandling af forslag til lov om trossamfund uden for folkekirken. (Af kirkeministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om almene boliger m.v. og lov om psykologer m.v. (Ændring af reglerne om udvidet lån til betaling af handicapbil, forsøg på det sociale område, stikprøvekontrol af indberetninger til Tilbudsportalen og forenkling af rammeaftalekonceptet samt demensmærkning m.v.). (Af børne- og socialministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love. (Målretning af aldersopsparing og regulering af fejlagtige pensionsindbetalinger). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til skattekontrollov. (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til skatteindberetningslov. (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven, skattekontrolloven og forskellige andre love. (Konsekvensændringer som følge af skattekontrollov og skatteindberetningslov, gennemførelse af ændringsdirektiv om skattemyndighedernes adgang til oplysninger indberettet efter hvidvaskregulering m.v.) (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om beskyttelse af havmiljøet i den eksklusive økonomiske zone ved Grønland. (Af miljø- og fødevareministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Implementering af dele af udvindingsaffaldsdirektivet og MCP-direktivet). (Af miljø- og fødevareministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse og lov om havstrategi. (National liste med handelsforbud m.v. over for visse invasive arter og nyaffattelse af bilag 1 til lov om havstrategi). (Af miljø- og fødevareministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af dyreværnsloven og lov om hold af dyr. (Uddannelseskrav og offentliggørelse af kontrolresultater). (Af miljø- og fødevareministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om jagt og vildtforvaltning og lov om naturbeskyttelse. (Mulighed for fastsættelse af nærmere regler om jagt med visse rovfugle, tidsbegrænsede initiativer, jagtformer, fodring af vildt og ændring af regler om jagttegn samt ophævelse af krav om dispensation til visse til- og ombygninger inden for skovbyggelinjen i landzone). (Af miljø- og fødevareministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af fiskeriloven. (Oplysning om den sidste tredjedel af ejerkredsen i erhvervsfiskerselskaber). (Af ministeren for fiskeri og ligestilling)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen, lov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om efterskoler og frie fagskoler. (Lempelse af bindinger i regelsættet om »Fælles Mål«). (Af undervisningsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af vederlaget til borgmestre og regionsrådsformænd for hverv som følge af det politiske hverv. (Af Pelle Dragsted (EL) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om efterskoler og frie fagskoler og lov om folkehøjskoler. (Lempelse af tilskudsbetingelser for bygninger og arealer, varetagelse af opgaver ud over skole- og undervisningsvirksomhed m.v.). (Af undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til taxilov. (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af jernbaneloven. (Certificering af virksomheder, der udfører opgaver for andre end jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af færdselsloven. (Bemyndigelse til at fastsætte regler om små motoriserede køretøjer). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af en omlægningspulje til at fremme driften af økologisk og plantebaseret kost i de offentlige køkkener. (Af Søren Egge Rasmussen (EL), Carolina Magdalene Maier (ALT), Ida Auken (RV) og Jakob Mark (SF) m.fl.)
Forespørgsel til ældreministeren af Jeppe Jakobsen (DF) m.fl. om ældreområdet.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 12. december 2017.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om kørekort til stor knallert til 16-årige og lille motorcykel til 17-årige. (Af Kim Christiansen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om beskyttelse af kulturværdier i tilfælde af væbnet konflikt. (Af kulturministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Danmarks Statistik.(Introduktion af officiel offentligt produceret statistik og gennemførelse af forordning om europæiske statistikker). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at arbejde for en bund under selskabsskatten i EU. (Af Peter Hummelgaard Thomsen (S) og Jesper Petersen (S))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ikke at udstede skattekort til illegale indvandrere. (Af Mattias Tesfaye (S) og Karsten Hønge (SF))
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse og lov om vandforsyning m.v. (Målrettet arealbeskyttelse for at beskytte grundvand mod pesticider). (Af miljø- og fødevareministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. (Kapacitetsloft). (Af undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en statslig tilskudspulje, der skal fremme opførelsen af almene ungdomsboliger i 2018 og 2019. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) og Pelle Dragsted (EL))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sikre tryghed om velfærden. (Af Benny Engelbrecht (S) og Nicolai Wammen (S))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at beregninger og olieprisscenarier, der ligger til grund for fremtidige politiske aftaler, baserer sig på en forventning om, at Parisaftalens klimamål opnås. (Af Rasmus Nordqvist (ALT) m.fl.)
Forespørgsel F 4 til sundhedsministeren af Stine Brix (EL) og Finn Sørensen (EL) om en langsigtet plan for, hvordan psykisk sundhed og psykiatrien kan opprioriteres markant.
Ventes foretaget fredag den 15. december 2017.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 19. december 2017].
Forespørgsel F 5 til sundhedsministeren af Liselott Blixt (DF) og Karina Adsbøl (DF) om at sikre hørehæmmede en ordentlig behandling i sundhedsvæsenet.
Ventes foretaget fredag den 15. december 2017.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 19. december 2017].
Forespørgsel F 1 til udenrigsministeren og udlændinge- og integrationsministeren af Josephine Fock (ALT), Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Sofie Carsten Nielsen (RV) og Holger K. Nielsen (SF) om Danmarks stop for kvoteflygtninge.
Ventes foretaget tirsdag den 19. december 2017.
[Eventuel afstemning udsættes til onsdag den 20. december 2017].
Forespørgsel F 12 til energi-, forsynings- og klimaministeren af Rune Lund (EL) m.fl. om, at Folketinget bliver hørt før salget af olierettighederne fra A.P. Møller - Mærsk til Total.
Ventes foretaget onsdag den 10. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 11. januar 2018].
Forespørgsel F 10 til statsministeren af Christian Langballe (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget fredag den 12. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 16. januar 2018].
Forespørgsel F 9 til udenrigsministeren af Nikolaj Villumsen (EL), Rasmus Nordqvist (ALT), Martin Lidegaard (RV) og Holger K. Nielsen (SF) om investeringsforeningers og kommuners investeringer i virksomheder med aktiviteter i ulovlige bosættelser.
Ventes foretaget tirsdag den 16. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 18. januar 2018].
Forespørgsel F 7 til beskæftigelsesministeren af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl. om arbejdskraftens fri bevægelighed i EU.
Ventes foretaget torsdag den 18. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 23. januar 2018].
Forespørgsel F 6 til statsministeren af Søren Espersen (DF) m.fl. om selvstændighedsprocessen i Grønland.
Ventes foretaget fredag den 19. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 23. januar 2018].
Forespørgsel F 11 til beskæftigelsesministeren af Bent Bøgsted (DF) m.fl. om at undgå, at syge borgere placeres i et langvarigt ressourceforløb.
Ventes foretaget tirsdag den 6. februar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 8. februar 2018].
Forespørgsel F 13 til udlændinge- og integrationsministeren af Christian Langballe (DF) m.fl. om FN’s konvention om begrænsning af statsløshed.