L 20 Forslag til lov om ændring af offshoresikkerhedsloven og lov om kontinentalsoklen.

(Sikkerhedszoner, nye anlægstyper og præciseringer i forhold til offshoresikkerhedsdirektivet).

Af: Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V)
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 04-10-2017
1. behandlet / henvist til udvalg 24-10-2017
Betænkning afgivet 29-11-2017
2. behandlet/direkte til 3. behandling 12-12-2017
3. behandlet, vedtaget 14-12-2017
Ministerområde:
Beskæftigelsesministeriet
Resumé:
Formålet med lovforslaget er at samle al sikkerhedsmæssig regulering af offshore olie- og gasaktiviteter. Dette opnås ved at flytte reguleringen af sikkerhedszoner omkring offshoreanlæg fra energi-, forsynings- og klimaministeren til beskæftigelsesministeren, således at al sikkerhedsmæssig regulering af offshore olie- og gasaktiviteter er samlet hos beskæftigelsesministeren og udøves af Arbejdstilsynet.

Som konsekvens heraf flyttes reguleringen af sikkerhedszoner fra kontinentalsokkelloven til offshoresikkerhedsloven, som i forvejen regulerer sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter. Kravet om sikkerhedszoner har til formål at reducere risici for kollision mellem fartøjer og anlæg, der anvendes til offshore olie- og gasaktiviteter, og at sikre, at eventuelle fangstredskaber ikke kommer i kontakt med undersøiske indretninger.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 104 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.