L 116 Forslag til lov om stedbestemt information.

Af: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V)
Udvalg: Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget
Samling: 2016-17
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 25-01-2017
1. behandlet / henvist til udvalg 31-01-2017
Betænkning afgivet 02-03-2017
2. behandlet/direkte til 3. behandling 23-03-2017
3. behandlet, vedtaget 28-03-2017
Ministerområde:
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Resumé:
Lovforslagets formål er at samle, modernisere og regelforenkle lovgrundlaget for forvaltningen af stedbestemt information i en ny hovedlov. Lovforslaget introducerer ikke ny lovgivning, men viderefører gældende ret med mindre justeringer.

Stedbestemt information er data om fænomener, der kan relateres til en lokalitet i forhold til jorden. Der er tale om mange typer af informationer, der f.eks. omfatter hydrologi, kystlinje, geologi, arealanvendelse, bevoksning, miljø, natur, befolkning, bebyggelse, infrastruktur, adresser, ejerskab og flyposition.

Hvor stedbestemt information tidligere oftest fremgik af papirkort, indgår stedbestemt information i dag i stadigt stigende omfang i tværoffentlige digitale forvaltningssystemer og i kommercielt udviklede produkter.

Baggrunden for lovforslaget er den øgede betydning, som stedbestemt information har i forhold til at fremme effektivitet og kvalitet i offentlige myndigheders beredskabs-, forsynings- og forvaltningsopgaver, innovation og vækst i private virksomheder samt gode og sikre rammer for borgernes udfoldelsesmuligheder.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 104 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.