L 173 Forslag til lov om ændring af lov om Energinet.dk, lov om naturgasforsyning og lov om etablering og benyttelse af en rørledning til transport af råolie og kondensat.

(Energinet.dk's varetagelse af gasopstrømssystem-, olierørlednings- og separationsvirksomhed samt økonomisk regulering af naturgasdistributionsvirksomhed varetaget af Energinet.dk m.v.).

Af: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V)
Udvalg: Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 13-04-2016
1. behandlet / henvist til udvalg 21-04-2016
Betænkning afgivet 19-05-2016
2. behandlet/direkte til 3. behandling 27-05-2016
3. behandlet, vedtaget 02-06-2016
Ministerområde:
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Resumé:
Lovforslagets hovedformål er at etablere de lovgivningsmæssige rammer for, at Energinet.dk vil kunne overtage og drive DONG Energy A/S’ naturgasinfrastruktur og olierørledningen fra Nordsøen til Fredericia. Dette er forudsat i en aftale om børsnotering af DONG, som blev indgået den 18. september 2015 mellem regeringen (V), S, RV, SF og KF.

Lovforslaget indeholder således forslag til, at Energinet.dk får hjemmel til at varetage gasopstrømssystemvirksomhed og olierørledningsvirksomhed og dertil knyttet separationsvirksomhed. For at sikre, at alle naturgasdistributionsselskaber bliver underlagt den samme økonomiske regulering, foreslås desuden, at distributionsvirksomhed drevet i Energinet.dk’s regi bliver underlagt den indtægtsrammeregulering, der gælder for de andre naturgasdistributionsselskaber.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 110 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF, KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.